Kukkumised hüppemäel lõpetasid kahevõistleja karjääri

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tobias Haug
Tobias Haug Foto: Poolfoto/SVEN SIMON/imago/Sven Simon

Kahevõistleja Tobias Haugi jõulud tulevad sel aastal teisiti: 24-aastane sakslane teatas äsja oma karjääri lõpetamisest ning tänavu ta enam jõululauas end tagasi hoidma ei pea.

«Viimastel nädalatel juhtus palju asju ning mul on olnud aega oma otsust pikemalt vaagida. Usaldan oma kõhutunnet ja tundub õige aeg lõpetada.»

Põhjuseks tõi Haus rohked kukkumised, millest viimane leidis aset paar nädalat tagasi Lillehammeris. «Selle aasta jooksul oli mul hüppemäel neli väga sarnast kukkumist. Kukkumised on spordi osa, aga suuskade jalga panemine ja hüppamine läks minu jaoks üha raskemaks. Pärast Lillehammerit tundsin, et ma ei suuda leida motivatsiooni,» selgitas ta.

Haug osales karjääri jooksul 25 MK-etapil, tema parimaks saavutuseks on 2014. aasta Seefeldi MK-etapi 14. koht. Eelmisel aastal sai ta koos Tino Edelmanniga Val di Fiemme Mk-etapil tiimisprindis teise koha. Ühtlasi oli ta karm konkurent eestlastele kontinentaalkarikasarjas, tulles seal neljal korral poodiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles