Galerii: Warriors peatas LeBroni ja alistas Cavaliersi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliigas NBA möödub esimene jõulupüha töiselt. Publikule pakutakse mitmeid magusaid duelle ning üheks neist kolme eelmise hooaja finalistide, Golden State Warriorsi ja Cleveland Cavaliersi vastasseis.

Koduväljakul mänginud Warriors pidi läbi ajama vigastust raviva liidri Stephen Curry'ta, kuid talitses edukalt Cavaliersi juhtmängijat LeBron James ning võitis tasavägiselt kulgenud kohtumise 99:92 (24:28, 22:16, 25:23, 28:25).

Võrdselt kulgenud mängu otsustasid Klay Thompsoni korvid. Just tema kaugvise viis Warriorsi 1.33 enne lõppu 95:92 juhtima ning järgmisel rünnakul kaotas LeBron James palli. Warriorsi vastu rünnak luhtus ja Cavaliersil avanes uus šanss. James murdis korvi alla ja vaatamata tihedale kontaktile ei vilistanud kohtunikud Kevin Durantile viga, vaid sisseviske Warriorsile.

Cavaliers tegi vea ning Thompsoni tabavad vabavisked tegid 18,9 sekundit enne lõppu seisuks 97:92. Kevin Love’i kaugvise ei tabanud. Cavaliers tegi veel ühe vea ja Thompson tabas veel kaks vabaviset, mis vormistasidki lõppseisu 99:92.

Warrirorsi kasuks viskas Durant 25 ja Thompson 24 punkti. Draymond Green panustas 12 punkti ja 12 lauapalliga. Cavaliersi kõige tulemuslikum oli 31 punkti visanud ja 18 lauapalli võtnud Love, James piirdus 20 punktiga, ent tema arvele jäi koguni seitse pallikaotust. Terve Cavaliersi meeskond oli hädas visketabavusega (31,8% Warriorsi 46,3% vastu).

Päeva esimeses mängus kaotas New York Knicks kodus 98:105 Philadelphia 76ersile. Võitjate edukaimad olid Joel Embiid 25 ja JJ Redick 24 punktiga, Knicksi kasuks tõi Enes Kanter 31 ja Kristaps Porzingis 22 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles