Spordiaasta Tähed 2017: mida vajab Novosjolov Tänaku alistamiseks?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov ja Ott Tänak.
Nikolai Novosjolov ja Ott Tänak. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eri spordialade saavutuste objektiivne võrdlemine on võimatu, sest erinevalt Mendelejevi tabelist, kus kõikide elementide suhe teineteisesse on teaduslikult ja matemaatiliselt kindlaks määratud, on sportlike tulemuste võrdlemine üdini subjektiivne, kus maksab iga hindaja isiklik arvamus.

Seaduspärasused, mis kehtivad ühel aastal, ei pruugi järgmisel enam üldse oluliseks osutuda. Ja vastupidi muidugi ka. Tulemuse endaga vähemalt sama tähtis on selle suutlikkus kõnetada publikut ning oma rolli mängib iga hindaja maailmapilt. Mõni armastab rangeid raame, teine vaatab globaalset pilti.

Säärasest põnevast tohuvabohust kooruvadki iga aasta lõpus Eesti spordiaasta parimad, keda pärjatakse Eesti esimese kahekordse olümpiavõitja Kristjan Palusalu järgi nime saanud kuldse Kristjaniga. Kes võidavad need täna õhtul?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles