Legendaarne rattur võtab heategevuse nimel ette karmi katsumuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jens Voigt.
Jens Voigt. Foto: JOEL SAGET/AFP

Endine Saksa tipprattur Jens Voigt, kes veel 43-aastasena profina kõrgel tasemel võidu sõitis, on võtnud südameasjaks heategevuse nimel end pisut piitsutada. Nimelt läbib 46-aastane sakslane seitsme päevaga maratoni (7x42,195 km) ehk kokku 295,4 km, kirjutab Rattauudised.ee.

2014. aasta lõpus profispordist loobunud Voigt loodab seeläbi koguda lisaraha vähiravifondile Tour de Cure. Ta jookseb selleks tarbeks ümber oma kodulinna Berliini. «Mulle meeldib oma piire nihutada, et teada saada, milleks mu keha ja vaim suutelised on,» lausus Voigt. «See on ilmselt suurim väljakutse, millega ma kunagi rinda olen pistnud. Ja neile inimestele, kes peavad mind hulluks, pole ma kunagi öelnud, et ma pole seda.»

See on teine kord, kui Voigt teeb koostööd Tour de Cure’iga. Tänavu jaanuaris sõitis Voigt sada korda ühest Berliini mäest üles, et kogeda pingutust, mida nõuaks Mount Everesti vallutamine. Karjääri vältel Tour de France’il kaks etappi võitnud ja mitmetel tähtsatel velotuuridel esikohti pälvinud Voigt kogus niiviisi üle 25 000 USA dollari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles