Lahkus Eesti olümpiasportlase treener

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranno Krusta.
Ranno Krusta. Foto: Audentes

Eesti laskesporti tabas valus kaotus. Meie seast lahkus üks Eesti parimaid laskmistreenereid Ranno Krusta (19.04.1944-25.12.2017).

Ranno Krusta, kes töötas treenerina peaaegu 50 aastat, on olnud juhendajaks väga paljudele tipplaskuritele. Ranno Krusta osales treenerina kümnetel rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, muuhulgas ka Rio olümpiamängudel Peeter Oleski treenerina.

Ranno Krusta alustas treeneritööd 1970. aastal Tallinna Kalinini rajooni LNSK-s, 1975. aastal asus Ranno Krusta tööle Tallinna Spordi-Internaatkooli, kus ta töötas tänaseni Audentese Spordigümnaasiumi laskmistreenerina.

Nende aastate jooksul kujunes TSIK-i/Audentese Spordikooli laskmisosakonnast ülimalt oluline osa Eesti laskespordi arengus, sealt on võrsunud rida tipplaskureid. Krusta õpilasteks olid Eesti parimad noorlaskurid, kes võitsid medaleid ka rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt. Krusta õpilaste hulka kuulusid teiste seas Raal Kurus, Argo Altmäe,  Aleksander Korb, Erko Vilba, Allar Mürk ja Peeter Olesk.

2017. aasta oli Ranno Krustale tema treenerikarjääri üheks edukamaks – Ranno Krusta õpilane Peeter Olesk võitis Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedali olümpiakiirlaskmise harjutuses ja pronksmedali täiskaliibrilise püstoli harjutuses.

Lisaks treeneritööle oli Ranno Krusta tunnustatud laskmiskohtunik, kes oli aastaid püstoliharjutuste peakohtunik Eesti meistrivõistlustel. Laskmiskohtunikuna sai ta korduvalt Eesti Laskurliidu aasta parima kohtuniku tunnustuse. Samuti kuulus Ranno Krusta aastaid Eesti Laskurliidu juhatusse ja treenerite nõukogusse.

Ranno Krusta rajas ühe vähestest Tallinna siselasketiirudest. Audentese siselasketiir on Ranno Krusta entusiasmi, fanatismi ja sihikindla töö tulemus.

Jääme meenutama Ranno Krustat läbi ja lõhki spordimehena, suure inimese ja erakordse treenerina. Eesti Laskurliit ja Postimees avaldavad kaastunnet Ranno Krusta perele, lähedastele ja õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles