Pühadel lahingus: Eesti käsipallurid võitsid ja viigistasid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail.
Mait Patrail. Foto: Eibner-Pressefoto/Strohdiek/imago/Eibner

Välismaal mängivate eestlaste lõppeva aasta viimased käsipallilahingud peeti Saksamaal, kus kaotusekibedust keegi ei tundnud. Huvitava tõsiasjana leppisid viigiga need klubid, kus meie mehed väravaid viskasid ning võidu said jällegi meeskonnad, kus eestlased nullile jäid.

Saksamaa Bundesligas kolmandal astmel paiknev TSV Hannover-Burgdorf sõitis külla hetkel Mait Patraili koduklubist vaid punkti võrra maas olevale SG Flensburg-Handewittile. Tippklubidele omaselt pakuti haarav heitlus, kus esimese 52 minuti jooksul ei saanud kumbki tiim ette enam kui kahe väravaga.

Olles vaheaja 12:13 kaotanud, pääsesid külalised viis minutit enne lõppu 27:23 juhtima, ent mullune hõbedameeskond tegi võimsa lõpuspurdi ja viigistas viimase minuti algul seisu. Lõpusekundil üritas võiduväravat Patrail, aga ei tabanud. 27:27 viigimängus leidis eestlase kaheksast viskest tee sihile kaks.

Dener Jaanimaa jäi nullile kui MT Melsungen sai võõrsil kindla 25:17 (13:8) võidu endisaegade valitseja VfL Gummersbachi üle. Hannover-Burgdorf läks talvepausile 29 punkti ja kolmandana, Rhein-Neckar Löwenist kolme ja Berliini Füchsest ühe silma võrra maas. Melsungenil on 26 punkti ja tabelipositsioon viies, ent neljapäevaste mängudega võivad kaks klubi Jaanimaa tööandjast mööda tõusta.

Saksamaa 2. Bundesligas tegi teisel jõulupühal võimsa lõpu Esseni TUSEM. Olles neli minutit enne lõpusireeni HBW Balingen-Weilstetteni vastu 23:25 taga, viskas Karl Roosna koduklubi neli vastuseta väravat ja sai 27:25 (11:10) võidu. Roosna nime taha protokolli numbreid ei kantud. TUSEM jätkab 20 punktiga 11. kohal, aga kuuendast kohast lahutab vaid neli silma.

Janar Mägi ja EHV Aue neljamänguline võiduseeria küll lõppes, aga kaotust siiski ei saadud. Ida-Saksamaa derbis tehti võõrsil 27:27 (15:15) viik ThSV Eisenachiga. Tasavägises mängus tabas Mägi mõlemad sooritatud visked. Auel on talvepausile minnes tabelis 13 punkti ja 16. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles