Eesti käsipallikoondis kaotas Aafrika meistrile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondis
Eesti käsipallikoondis Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval algas Riias rahvusvaheline käsipalliturniir nelja rahvuskoondise osavõtul. Traditsioonilise Riga City Council Cupi avamängus kaotas Eesti koondis valitsevale Aafrika meistermeeskonnale Egiptusele 22:31 (11:15). Neljapäeval kell 22 ollakse vastamisi korraldajamaa Lätiga ja reedel kell 10 hommikul Hollandiga.

Eesti koondis sõitis Riiga nõrgendatud koosseisus, sest põhimeestest jäid eemale veel eile õhtul Saksamaa Bundesligas esinenud Mait Patrail ja Dener Jaanimaa ning Mikk Pinnonen, Eston Varusk, Kristjan Muuga ja viimasel hetkel kerge seljavigastuse tõttu ka Andris Celminš. Tuleb ette rutates tunnistada, et liidritest oli täna puudus.

Jürgen Rooba viskas küll kohtumise avavärava, ent siis hakkas Egiptus vaikselt eest libisema. Eesti koondis tegi eriti just rünnakul palju tehnilist praaki ja kui viskele pääsetigi, siis pidurdusid pallid aafriklaste blokki või Meistrite Liiga klubi Istanbuli Besiktasi puurivahi Karim Hendawy kätesse.

Esimese veerandtunniga suutis Eesti visata vaid neli väravat – ja neist kolm jäid Rooba arvele – ning jäi kaotusseisu 4:8. Sarnasena möödusid ka järgmised 15 minutit, eriti muljetavaldav oli Egiptuse pallurite blokeerimisoskus. Vahepeal hoidis Eestit mängus väravavaht Rasmus Ots ja vaheajale mindi kaotusseisus 11:15.

Teisel poolajal mängupilt oluliselt ei muutunud, sest mullu sama turniiri Venemaa järel teisena lõpetanud Egiptus alustas 5:1 spurdiga ning oli peagi ees 24:14. Eesti peatreener Rein Suvi kasutas kõiki pallureid, koondisedebüüdi tegid väravavaht Mikk Aasmaa, Martin Grištsuk ja 18aastane Tõnis Kase.

Vahepeal tekkis väike lootusesäde kui eestlased suutsid vahe neli minutit enne lõppu viiele väravale vähendada, aga see kustutati Aafrika meistri kiirrünnakutega kiiresti. Lõpuvile kõlades olid tablool numbrid 22:31. Rooba viskas Eesti kasuks viis, Robert Lõpp neli, Henri Sillaste, Sten Maasalu, Karl Toom, Kristo Voika, Martin Johannson ja Hendrik Varul kaks väravat ning debütant Grištsuk lisas ühe.

«Täna meil võiduvõimalusi eriti polnud,» tunnistas Rein Suvi mängujärgselt. «Egiptlaste kiirus, jõud ja ka valmisolek olid paremad. Nad on Riias juba mitu päeva valmistunud, meie tulime piltlikult öeldes jõululauast. Peamised murekohad olid, et ei suutnud tempot hoida ning tegime liiga palju kiirustatuid otsuseid rünnakul.»

Peatreener kinnitas, et kõigi 16 palluri kasutamine oli osaliselt teadlik: «Aga eks tempohoidmise probleem sundis ka vahetusi otsima. Selliste kaotusenumbrite juures on raske positiivset esile tõsta, aga keskkaitse pidas hästi, muidugi siis kui jõudsime sinna õiged mängijad vahetada. Samuti kestis ja kandis suurt rolli teistest vähem vahetust saanud Jürgen Rooba.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles