Hajameelsus ja saamatu töömees läksid tippsportlasele väga kalliks maksma (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elin Westerlund.
Elin Westerlund. Foto: Elin Westerlund / Instagram

Rootsi tõkkesprinteril Elin Westerlundil juhtus äpardus: ta lukustas kogemata oma võtmed korterisse. Mis muud kui kõne lukksepale, sest see tähendab ju, et peagi on mure väikese vaevaga lahendatud? Vale – Westerlundile läks kogu saaga maksma kopsaka summa.

Westerlund asutas end jõulude eel teele kodulinna Karlskronasse, kuid tõmbas ukse enda taga kogemata kinni nii, et võtmed, rahakott ja pass jäid korterisse. Telefonikõne mänedžerile... kuid too ei vastanud. Kiirustav sportlane võttis seejärel interneti lahti ja valis esimese ettejuhtuva lukufirma numbri. Jutt oli ilus – 390 krooni (39 euro – toim) eest tuleb kahekümne minutiga mees ja teeb ukse üks-kaks-kolm lahti.

Mees saabuski – tõsi, alles tunni aja pärast – ja asus tööle, kuid üks-kaks-kolmest oli asi väga kaugel. Lukksepa asemel soss-sepaks osutunud kodanik mässas puuridega kaks tundi ja sai küll lõpuks ukse lahti, kuid töövõtted meenutasid Westerlundi sõnul pigem vägivalda ja tagajärg oli sellele vastav. «Lukk oli lõpuks ukse küljest läinud ja ukselink samuti,» kirjeldas ta Expressenile.

Tõeline üllatus ootas aga alles ees: ukseäestaja tahtis saada tehtud töö eest 5000 Rootsi krooni ehk ligi viissada eurot. «Ta leidis, et ma saan ukse ju teibiga kinni tõmmata ja küll püsib. Olin kerges šokis, aga maksin.» Lukksepp lahkus, kuid pahane Westerlund helistas oma isale ja kurtis, et uks on lõhutud. Isa helistas seepeale lukksepale ja tegi selgeks, et lõhutu tuleb nüüd ka ära parandada.

Keskööks oligi mees kõige vajaminevaga tagasi, ent tahtis töö ja materjalide eest veel 4500 krooni lisaks. «See ajas juba vihale. Olen majahoidjana töötanud, ma tean, kui palju lukk ja ukselink maksavad,» pahandas Westerlund, kes teatas lukksepale, et ei kavatse sellist arvet maksta. Lukksepp vastas, et kui lood on nii, jätab tema lahkudes ukse lukust lahti...

Westerlund kaebas tarbijakaitsesse ja politseile ning soovib nüüd kõiki teisi saamatute lukkseppade eest hoiatada. «Oli kehv õhtu, aga sain oma õppetunni,» nentis ta.

27-aastane Westerlund on viiekordne Rootsi meister. Mullu võistles ta ka Amsterdamis peetud EMil, ent kukkus eeljooksus ja tulemust kirja ei saanud.

Uppdatering angående min låssituation! Efter att försökt fått tag på rätt nummer att ringa för att komma in i min lägenhet ringer jag till slut en låssmed som lovar komma inom 20 minuter. Efter 1h kommer låssmeden till mig. Han börjar borra upp mitt lås med diverse borrar. Efter 1,5h börjar jag undra om det verkligen är så det ska gå till, men eftersom jag inte haft att göra med en låssmed förut så sitter jag kvar och huttrar. Efter 2h så lyckas han öppna dörren, numera en dörr helt utan låskolv samt handtag. Nu säger han att han inte kan göra något mer och att han är färdig. 5000kr vill han ha. Numera endast en svängdörr till ytterdörr. Han får betalt och en upprörd Elin börjar ringer runt. Efter att min far ringt denne låssmed och sagt att han inte bara kan lämna det som han gjort kommer han tillbaka vid halv 9 på kvällen. Halv 1 är han färdig och resultatet ser ni på bilden. Nu vill han ha 4500kr till. Då får jag ett utbrott och vi bråkar i hallen. Efter mycket om och men åker han iväg i hot om att han ska plocka bort låset. Hoppas inte fler personen råkar ut för något sånt här. Inte det man vill innan en långresa och dagen innan julafton! #blåst #tjohej #hejdåpengar #helvete #låssmed

A post shared by Elin Westerlund (@_elinwest_) on

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles