Soome parima jalgpalliklubi fänn sattus trellide taha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast värsket kohtuotsust pole HJK fännidel erilist põhjust lippe lehvitada.
Pärast värsket kohtuotsust pole HJK fännidel erilist põhjust lippe lehvitada. Foto: JUSSI NUKARI/AFP/Scanpix

Hämeenlinna ringkonnakohus määras Soome jalgpallimeistri HJK poolehoidjale laamendamise eest ühe aasta pikkuse reaalse vanglakaristuse.

28-kordse Soome esiklubi, lõppenud hooajal koguni 20-punktilise ülekaaluga meistriks tulnud HJK fännid korraldasid maikuise külaskäigu ajal ühes Hämeenlinna restoranis paraja segaduse. Kui personali esindaja üritas neid rahustada, lõi nüüd trellide taha mõistetud 24-aastane mees teda õlleklaasiga näkku ja korra või kaks rusikatega pähe, vahendab Soome rahvusringhääling.

Lisades nüüdsele väärkohtlemisele süüaluse varasemad kuriteod, otsustaski kohus mõista talle aasta pikkuse reaalse vangistus – nagu nõudsid nii hageja kui prokurör. Peale selle peab ta restoranitöötajale maksma 4900 eurot valuraha ja kohtukulude katteks ligi 3000 eurot. Liites kõik nõuded, tuleb vutifännil kukrut kergendada enam kui 11 000 euro võrra.

Restorani aknaid rüüstanud ja toole pildunud fännirühma rahustama läinud restorani esindaja sai õlleklaasist silmapiirkonna vigastuse ja sügavaid näohaavu, mille armid jäävad arstide kinnitusel talle elu lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles