Ott Tänak: kõiki sportlasi tuleb austada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallisõitja Ott Tänak valiti aasta sportlaseks. Kaardilugeja Martin Järveojaga sai ta võistkondade arvestuses teise koha.
Rallisõitja Ott Tänak valiti aasta sportlaseks. Kaardilugeja Martin Järveojaga sai ta võistkondade arvestuses teise koha. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

AASTA SPORTLASED. «Juba kõikide olümpiameestega samal pingireal istuda on suur asi. Selle uhke mehikese koju viimine on meeldiv tunne,» sõnas rallisõitja Ott Tänak pärast aasta parima sportlase auhinna, Kristjani kuju teenimist.

Teatavasti ei lisanud Eesti Olümpiakomitee hääletuse käivitamisel Tänakut aasta meessportlase nominentide hulka, kuid muutis rahva meelepaha peale meelt. Tänak võitiski rahva häältega, sest teenis rahvahääletusel maksimumpunktid, kui nii alaliidult ja ka spordiajakirjanikelt kokku 10 punkti teeninud Nikolai Novosjolov jäi rahva poolehoiust ilma. Kokkuvõttes oli nende vahe üks punkt.

Tänak sõnas Postimehele, et tegu oli emotsionaalse auhinnaga, ent tunnustus on vägev. «See tähendab ainult seda, et Eesti autosport on tõusuteel ja meid pannakse järjest rohkem tähele. See on väga oluline, et tehnikaspordil läheks samamoodi nagu siiani, tõusvas joones. Ta on lõppude lõpuks sport nagu iga teinegi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles