Eesti vajab ilmakindlat lumetootmise süsteemi (2)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna: Tehvandi suusastaadion meenutab pigem jäävälja.
Üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna: Tehvandi suusastaadion meenutab pigem jäävälja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ehkki eestlastel oli kange soov järgmisel nädalavahetusel Otepääl esimest korda kahevõistluse MK-etappi võõrustada, tuli eile siiski lõplikult loodusjõududele allajäämist tunnistada. Kuna lund asendab vihm ja jää, oleks tänase seisuga Tehvandil rohkem tegemist kiiruisutajatel Saskia Alusalul ja Marten Liivil kui kahevõistleja Kristjan Ilvesel.

«Läksime hommikul kohale ikkagi mõttega, et otsime vähimatki võimalust, mis võiks olukorra päästa,» lausus peakorraldaja Ago Markvardt kokkusaamise kohta, kus peale tema juhitud tiimi Tehvandi rajameistrid ja rahvusvahelise suusaliidu esindaja Rune Grave. «Käisime kogu raja läbi, mõtlesime, kui palju lund vajame ja kust seda tuua. Otsisime uut stardi-finišikohta, telepositsioone ja nii edasi.»

Ent paari tunniga jõuti siiski üksmeelele: missioon kuulub võimatute kilda. «Suusaraja valmistamiseks vajaksime umbes 4500 ja hüppemäele 500 kuupmeetrit lund. Taolist kogust ei võlu praegustes oludes välja mitte kuidagi ega kuskilt,» tunnistas Markvardt, mööndes, et rada pidanuks olema vähemalt 1,3-1,4 kilomeetri pikkune.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles