Üllatuspomm: Tour de Ski kindel liider kavatseb enne tuuri lõppu rajalt maha tulla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvild Flugstad Östberg ei pruugi Tour de Skid lõpuni sõita.
Ingvild Flugstad Östberg ei pruugi Tour de Skid lõpuni sõita. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Tour de Skil on täna küll puhkepäev, ent laineid lööb naiste arvestuses kindlat esikohta hoidva Ingvild Flugstad Østbergi avaldus Norra televisioonile. Nimelt teatas Østberg, et ei pruugi suure tõenäosusega tuuri lõpetadagi.

«Osalen kindlasti kahel järgmisel etapil Oberstdorfis. Seejärel pean aga tõsiselt kaaluma, mis on mulle parem,» sõnas Østberg. Saksamaal on 3. ja 4. jaanuaril kavas klassikasprint ja ühisstardist vabatehnikasõit. 6. ja 7. jaanuaril lõpetatakse tuur Itaalias Val di Fiemmes ühisstardist klassikasõidu ja üheksakilomeetrise vabastiilis jälitussõiduga, mille lõpetab traditsiooniline ränk lõputõus.

«Kindlasti oleks raske loobuda, kui peaksin ka Oberstdorfi etappide järel juhtima,» tõdes Østberg, kelle edu kaasmaalanna Heidi Wengi ees on praegu 32,8 sekundit. Ülejäänud konkurendid jäävad maha juba ligi pooleteise kuni kahe minutiga, kolmandal kohal olev ameeriklanna Jessica Diggins kaotab 1.26,9 ja neljandal kohal olev soomlanna Krista Pärmäkoski 2.00,9. «Aga ma pean olümpiale mõtlema,» lisas norralanna.

Iltalehti suhtles Norra suusaajakirjanikega, kes usuvad, et Østberg jätab tõepoolest tuuri kahe viimase etapi eel pooleli. Põhjuseks on eelmise aasta kurb kogemus: norralanna lõpetas tuuri üldarvestuses neljandana, kuid tema tulemused järgnenud MMil olid masendavad. Østberg sai Lahtis peetud MMil sprindis 22. koha, lõpetas 15 km ühisstardist sõidu 19. kohaga ja 10 km distantsi kaheksandana ning jäeti Norra teatenelikust välja. Aia taha läksid Østbergil ka MMile järgnenud MK-etapid.

Samas on tuuril teist kohta hoidev Weng kinnitanud, et tema võistleb igal juhul lõpuni. Mullu esikoha saanud ja Pärmäkoskit enam kui pooleteise minutiga edestanud Weng tuli Lahtis maailmameistriks nii teatesõidus kui ka sprinditeates, sai lisaks 30 km ühisstardist sõidus hõbemedali ning lõpetas ka ülejäänud kolm distantsi vastavalt 4., 5. ja 7. kohaga. Samuti krooniti Weng mullu MK-sarja üldvõitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles