Järelvaadatav: tiitlikaitsja Wengi rünnak tõi Tour de Ski võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste Tour de Ski võitis teist aastat järjest Heidi Weng, kes edestas lõpuronimisel, Val di Fiemme 9 km vabatehnikadistantsil esimesena alustanud koondisekaaslast Ingvild Flugstad Östbergi 48,5 sekundiga.

Weng alustas Östbergist 1,8 sekundit tagapool, kuid ründas üsna lõputõusu alguses. Weng tõdes, et alustas võib-olla liiga kiiresti, ent oli lõpplahendusega rahul.

«Kui tõus läks järsemaks, pidin lihtsalt proovima. Ingvild tundus tugev ning meil oli tõeline võitlus, aga suutsin parem olla. Ma ei tea, kas ma väärin võitu, aga see viimane etapp sobib mulle väga hästi,» rääkis Weng NRK-le.

Jessica Diggins tegi USA murdmaasuusatamise ajalugu, sest tõusis esimese ameeriklasena Tour de Skil poodiumile. Diggins edestas kolmanda koha heitluses soomlanna Krista Pärmäkoskit 34,5 sekundiga.

Tuuri nädala algusest saadik juhtinud Östbergi tabas eilse 10 km klassikatehnikas sõidetud ühisstardis korralik kollaps ning etapi võitnud Weng jõudis temast vaid 1,8 sekundi kaugusele. Kolmandana pääseb rajale soomlanna Krista Pärmäkoski, kelle kaotus Östbergile on aga juba enam kui pooleteist minutit.

Postimehe ja Kanal 12 otseülekanne naiste Tour de Ski otsustavalt võistluselt algab kell 12.20.

Naiste Tour de Ski üldarvestus enne viimast etappi:

  1. Ingvild Flugstad Östberg (Norra) 1:48.43,2
  2. Heidi Weng (Norra) +1,8
  3. Krista Pärmäkoski (Soome)+1.33,5
  4. Jessica Diggins (USA) +1.43,1
  5. Teresa Stadlober (Austria) +2.29,9
  6. Kerttu Niskanen (Soome)+2.49,2 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles