Ragnar Klavan: näen väga palju vaeva, et see kõik jätkuks

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images

Esmaspäeval Inglismaa jalgpalli kõrgliigas mängus Burnley’ga 94. minutil Liverpooli 2:1 võiduvärava löönud Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan rõhutas täna Eesti ajakirjanikega vesteldes, et väravast suuremat rõõmu tundis ta teenitud kolmest punktist.

«Jooksin sisse, jälgisin palli ja kaitsjaid ning lõin palli väravasse. Aga nagu minu inimtüüp on – hea meel on eelkõige, et raskest mängust kolm punkti võtsime. Tõsi, selle järgi sain emotsioonist aimu, et pärast mängu laekus väga palju sõnumeid ja õnnitlusi,» sõnas Klavan ja tõdes, et ilmselt oli tegu tema karjääri tähtsaima väravaga. «Aga kuna ma neid väga palju ei löö ega mäleta, siis järelikult ma neid väravaid ka üleliia ei tähtsusta,» lisas ta.

Inglismaa meedia eelmise kahe kuu mitmekesise kajastusega tema kohta – jagunud on nii laitust kui ka kiitust – on Klavan kursis häguselt. «Ma ei mõtle väga selliste asjade peale. Nagu teate – ma pole jutumees, vaid lasen alati jalgadel tööd teha.»

Novembri algusest saadik on see töö olnud tulemuslik, sest Liverpool pole pidanud kaotust tunnistama 16-s järjestikuses kohtumisest, millest 13 on Klavan algusest lõpuni kaasa teinud. «Olen saanud päris palju mänguaega ja saavutanud häid tulemusi. Kindlasti on mul selle üle isiklikus plaanis väga hea meel. Näen väga palju vaeva, et see kõik jätkuks ja liiguks paremuse poole.»

Inglismaa kõrgliigas mängimine tähendab karmi tempot ja tavainimese jaoks tavatuid ohvreid. Näiteks pühad möödusid pea märkamatult. «Aastavahetus möödus nii, et läksin 10.30 magama. Läbi une kuulsin, kui hakati rakette paugutama. Keerasin teise külje ja magasin edasi. Inglismaal mängides on juba nii, et jõulud ja aastavahetus eksisteerivad minimaalselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles