Suur tunnustus: Leedu veteran valiti Euroliigas esmakordselt kuu parimaks mängijaks

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paulius Jankunas oskuslik tegutsemine tõi Žalgirisele võidu.
Paulius Jankunas oskuslik tegutsemine tõi Žalgirisele võidu. Foto: Erikas Ovčarenko/

Kaunase Žalgirise korvpalliklubi oli ainus, kes võitis detsembris Euroliigas kõik viis kohtumist. Nii pole ka üllatav, et kuu parimaks mängijaks valiti just üks Leedu klubi mängija, 33-aastane Paulius Jankunas.

Jankunas on palju enamat, kui Žalgirise tänavuse hooaja resultatiivseim mängija. Ta on klubi kasvandik ja mänginud seal sisuliselt kogu karjääri, vaid hooajal 2009-2010 põikas ta aastaks Moskva oblasti Himkisse. Leedu koondise ääremängija on meeskonna liider nii väljakul kui selle kõrval, mida kinnitab kaptenipael tema käel.

Oma karjääri esimese Euroliiga kuu parima mängija tiitli tõi Jankunasele stabiilsus - ta tabas tähtsaid viskeid ja oli õigetel hetkedel lauapalle hankimas. 205-sentimeetrine vanameister kogus detsembris keskmiselt 14 punkti ja 6 lauapalli mängus. Varem on Žalgirise mängija valitud Euroliiga kuu parimaks mängijaks vaid korra - täpselt kümme aastat tagasi, 2007. aasta detsembris, pälvis auhinna Marcus Brown.

Jankunas on Euroliiga kõigi aegade edetabelis kerkinud tänaseks kolmandale kohale lauavõitluses (1592 lp) ja kuuendale positsioonile skooritegemises (2663 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles