TLÜ/Kalev alistas Tartu viimase sekundi viskest

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Saage (nr 1)
Kristo Saage (nr 1) Foto: Tairo Lutter / Postimees

Korvpalli Balti liigas alistas TLÜ/Kalev Tartu Ülikooli 82:80. Otsustavaks sai Kristo Saage viimase sekundi täpne vise.

Tallinna meeskond läks kohtumist juba avaveerandil juhtima (22:16), poolajaks oli eduseis juba 12 punkti (43:31).

Tartlaste maruline tagasitulek algas kolmanda veerandi lõpus ning otsustavale veerandile mindi 59:59 viigiseisul. 54 sekundit enne lõppu saatis Kristjan Kitsing teele tabava kolmese, mis viis Tartu küll 80:77 ette, kuid seepeale tabas ka Martin Jurtom kolmese. 

Neli sekundit enne kohtumise lõppu võttis TLÜ treener Gert Kullamäe aja maha ning plaan tõi ka edu: Kristo Saage sai viimasel sekundil vabalt palli korvi saata. Saage tõi 17 punkti ja andis 5 resultatiivset söötu. Reimo Tamm lisas 19 punkti, Bambale Osby lisas 12 punktile 14 lauapalli. Tartlaste parematena said Janar Talts kirja 25 ja Kristjan Kitsing 17 punkti.

TTÜ kirjutas samas alagrupis tabelisse viie kaotuse kõrvale kolmanda võidu, kui oli Valmieras 86:73 üle sealsest meeskonnast. TTÜ kaotas seejuures poolaja 38:42. Sten Olmre panustas tehnikaüliõpilaste kasuks 22 punkti ja 6 vaheltlõiget, Rain Raadik 19 silma ning Norman Käbin 13 punkti ja 11 tulemuslikku söötu. 

B-alagrupis on Tartu Ülikool viie võidu ja kolme kaotusega kolmandal kohal, Tallinna Kalev/TLÜ tõusis nelja võidu ja nelja kaotusega neljandaks. Edasi pääseb neli paremat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles