Viplala Šveitsi väravas tinistas Eesti ära

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrite liigas osalevasse Prantsusmaa tippklubisse Montpellier kuuluv Šveitsi koondise väravavaht Nikola Portner tegi eile Eesti vastu hiilgava partii.
Meistrite liigas osalevasse Prantsusmaa tippklubisse Montpellier kuuluv Šveitsi koondise väravavaht Nikola Portner tegi eile Eesti vastu hiilgava partii. Foto: Tairo Lutter

Käsipallireeglite järgi on palli saanud mängijal õigus teha kolm sammu, enne kui ta peab selle kas ära söötma, pealeviske sooritama või üles hüppama. Kui ründemängija saab palli soodsal positsioonil, kust on täiesti kindlalt võimalik viskele minna, etendub nende kolme sammu jooksul duell ründaja ja väravavahi vahel.

Esimesel lasub moraalne kohustus visata värav, teine saab asuda teda tinistama. Eesmärgiks panna ründaja eksima. Tinistada saab mitut moodi – pilguga, kehahoiaku ja -keelega, pettemanöövritega (näiteks jätab väravavaht esimese posti natuke vabaks, aga tõstab sealpoolse käe kõrgele, proovides sundida ründajat viskama tagumisse nurka, mis tal tänu esimese postist võetud kasumile paremini kaetud).

Eilses käsipalli MM-valikmängus osutus Šveitsi väravavaht Nikola Portner tohutult edukaks tinistajaks. Suisa meister-Viplalaks. Eesti meestele olid Meistrite liigas mängiva Prantsusmaa pronksimeeskonna Montpellier puurivahi Portneri trumbid ja miinused küll kohtumise eel selgeks tehtud, aga tolku eeltööst polnud. Šveitslane tinistas Eesti käsipallureid konveiermeetodil ning oli peamine vastutaja Eesti 22:26 kaotuse ja MM-teekonna sisulise lõppemise eest (teoreetilise šansi säilitamiseks tuleb Šveits laupäeval võõrsil kaheksa väravaga alistada ja siis veel soodsaid tulemusi loota).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles