Tanel Tein: Rockil tuleb targalt riskida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Rocki ja Kalev Cramo vahelise finaalseeria seis on 0:3 Rocki kahjuks. Küsin nagu «Viimses reliikvias» – kas see on nüüd lõpp?


Tein: Võib-olla on see hoopis algus?

Teie soovitud-soovitatud pööret ei ole seni kuskilt tulnud.

Mingil määral oli võistkondliku mängu muutus kolmandas kohtumises siiski nähtav. Vahetustega läks see mängurütm küll ära, aga pall jõudis alguses väga jõudsalt alla ja rünnaku ülesehitus oli hoopis teine kui esimestes mängudes.  

Kalev tegi ka selle aasta parima partii. Oli lust vaadata, kuidas mängiti ühtselt nii kaitses kui rünnakul.

Ei olnud ka Rock sugugi halb. Kahe esimese mänguga võrreldes oli teisipäeval kodusaalis võitlus hoopis teisest puust.

Oli tehtud omad järeldused ja seda oli ka märgata. Tegelikult oli võrdsete heitlus. Ega laupäeval pruugi Kalevil see vormistamine üldse lihtne olla. Kuigi Kalev on praegu väge täis.

Rockil ei olnud kõigil meestel panus finaalile vastav, aga ma ei tea, võib-olla panid treenerid meestele kindlad ülesanded keegi mängust välja hoida jms.

Rockil seega ettevalmistuses millegagi mööda pandud pole?

Füüsilise poole pealt ma ei usu. Ma ei tea küll Tarmo Jallai tööd, aga vanasti olid meil Peeter Nigoliga väga kindlad rituaalid, mida tehti. Oma mängu ja tunde järgi võin öelda, et alati oli väga hea füüsiline valmisolek. Selle taha asi ei jäänud.

Aga kui treeneritele natuke tuhka pähe riputada, siis – tahetakse tänapäeva korvpalli asja ajada, ei ole kindlat tuumikut või viisikut nagu Kalevil.

Rohkem selline džung­liseadus – tuleb ja madistab see, kes rohkem tahab ja suudab. Aga mõnda meest peab vormi saamiseks rohkem mängitama, muidu käibki üles-alla kõikumine, nii et mehes ei tekigi mängulist kindlust. Finaali algul möödavisatud pallid on praeguseks osal meestel ikka kõvasti peas. Sellest tuleb üle saada.  

Teoorias on ju neli mängu veel ees….

Kalevil on vaja üks ja lõplik mäng ära võita ja see on kõige raskem. Rock saab minna rahulikult – vahet ei ole.

On oht, nagu treener Indrek Visnapuu ütles, et kaotad juba esimesel poolajal mängu, aga tuleb riskida. Riskida tuleb targalt, samas mitte avantüristlikult. Mängutempo, taktika või millegi sellisega.

Rocki meestel ei ole midagi karta, vastas on täpselt samasugused mehed, ka Kalevi meeste enesekindlust saab kõigutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles