Eesti kahevõistlust ootab uus põnev seiklus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti stiilikohtunike häält võetakse peagi kuulda!
Eesti stiilikohtunike häält võetakse peagi kuulda! Foto: MICHAL CIZEK/AFP

Eesti kahevõistluse ajalukku kirjutatakse uus peatükk, kui esimest korda asuvad MK-etappidel tööle Eesti stiilikohtunikud.  Järgmisel nädalal Val di Fiemmes peetaval MK-etapil on kohtunikuna ametis Vahur Tasane, ülejärgmisel nädalal Chaux-Neuve's Ago Markvardt.

Soome, Sloveenia, Poola, Saksamaa, Austria, Norra, Venemaa, Kasahstan, Prantsusmaa, Šveits, Itaalia. Peagi kuulub sellesse uhkesse nimistusse ka Eesti, sest lisaks Otepää MK-etapi korraldusõigusele said eestlased õiguse saata kohtunik kahevõistlejate hüppeid hindama.

Et kodune MK-etapp jäi paraku ära, on võimalus kahel järgmisel etapil Val di Fiemmes ja Chaux-Neuve's. Esimesena saab tuleristsed Tasane, seejärel Markvardt, kes oli koduse MK-etapi korraldaja. 

A&M sport kauplus, Tallinn, 11.11.2014Kahevõistlejate ja suusahüppajate hooaja eelne pressikonverents. Ago Markvardt.FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
A&M sport kauplus, Tallinn, 11.11.2014Kahevõistlejate ja suusahüppajate hooaja eelne pressikonverents. Ago Markvardt.FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS

«Kvalifikatsioon on mul olemas ja sellest hetkel piisab, vaatame, kuidas välja kukub. Väike elevus on ikka sees,» rääkis Markvardt Postimehele. «Kogemus on tegelikult kontinentaalkarikasarjast olemas ja teadmised ära ei kao. Kui suudad erapooletuks jääda, siis tuleb välja küll.»

Markvardt avaldas lootust, et edukalt tegutsedes saab Eesti stiilikohtunikke veelgi MK-etapi tornis näha. «Senikaua kuni me suudame viia ise läbi MK-etappi, kehtib ka meie kohtunike tööpakkumine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles