Loe, kellele jagas kultuuriministeerium 3,8 miljonit eurot toetusi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks saab 2018. aastal enim toetust Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon Otepää laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistluste korraldamiseks
Rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks saab 2018. aastal enim toetust Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon Otepää laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistluste korraldamiseks Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kultuuriminister Indrek Saar kinnitas mitmete kultuuriministeeriumi spordivaldkonna taotlusvoorude tulemused. Spordialaliitudele eraldas ministeerium ühtekokku 2 608 266 eurot, maakonna spordiliitudele 587 600 eurot, rahvusvaheliste spordisündmuste läbiviimiseks Eestis 387 000 eurot ning liikumisharrastuse edendamiseks 158 000 eurot.

Kultuuriminister Indrek Saar rääkis, et võrreldes möödunud aastaga suurenes kõige enam spordialaliitude rahastus ning rahvusvaheliste spordisündmuste taotlusvooru eelarve.

«Spordialaliitudele eraldas valitsus täiendavalt 445 000 eurot spordikohtunike arendamise ja tasustamise süsteemi korrastamiseks. Samuti nähti riigiettevõtete sponsorsummade kaotamise kompenseerimiseks 2018. aasta riigieelarves ette täiendavad 500 000 eurot, mis jagunes kultuuri ja spordi vahel.

Suurema osa spordile ettenähtud summast suunasime Eestis toimuvate rahvusvaheliste võistluste toetamiseks, sest hästi korraldatud kõrgetasemelised rahvusvahelised võistlused aitavad tõsta Eesti tuntust maailmas, toovad siia märkimisväärse arvu külalisi ning tõstavad Eesti spordiorganisatsioonide ja inimeste võimekust ja motivatsiooni,» selgitas Saar.

Rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks saavad 2018. aastal enim toetust Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon 2018.aasta Otepää laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistluste korraldamiseks, MTÜ Maratonijooksud Rahvusvahelise Maratonide ja Pikamaajooksude Liidu AIMS Kongressi läbiviimiseks ning Eesti Sulgpalliliit juunioride Euroopa meistrivõistluste korraldamiseks. Kokku toetati 25 rahvusvahelist võistlust, toetuste jagunemist vaata lähemalt siit.

Spordialaliitudele ja spordikohtunike tegevuse arendamiseks eraldatud toetustega saad lähemalt tutvuda siin ning maakonna spordiliitude toetuse jagunemisega siin. Liikumisharrastuse edendamiseks said toetust ühtekokku 31 projekti, ülevaadet projektidest näed siin.

Veebruari alguseks selgub ka 1,7 miljoni euro suuruse noortespordi toetuse jagunemine spordialaliitude vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles