Vägev! Karel Tammjärv taltsutas Tour de Ski ebainimliku lõputõusu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv rõõmustab laupäevases 15 km ühisstardis saavutatud 19. koha üle, mis lõi hea vundamendi kokkuvõttes 24. koha saavutamiseks.
Karel Tammjärv rõõmustab laupäevases 15 km ühisstardis saavutatud 19. koha üle, mis lõi hea vundamendi kokkuvõttes 24. koha saavutamiseks. Foto: instagram.com/teamhaanja

Murdmaasuusatajate aastavahetusvõistluse Tour de Ski lõputõus ei ole tegelikult ette nähtud murdmaa-, vaid mäesuusatamise jaoks. Ent nõlva, mida mööda tavaliselt slaalomisuuskadel alla liueldakse, kasutatakse igal aastal jaanuari alguses üheks päevaks ülesmäge suusatamise tarbeks.

Karel Tammjärv oli senise karjääri jooksul Tour de Ski finišisse jõudnud neljal korral. Kohtadeks 60. (2013), 44. (2014), 45. (2015) ja 49. (2016), kusjuures mitte kordagi ei edestanud ta rohkem kui nelja rivaali. Vaata, kust otsast tahad – mõrvarlik lõputõus, kus suusatajad ronivad 3650 meetri jooksul 420 meetri jagu kõrgemale, oli seni duellis Tammjärvega alati peale jäänud.

Tänavu läks (lõpuks ometi!) teistpidi – 28-aastane suusataja taltsutas nii terve Tour de Ski kui ka Val di Fiemme lõputõusu, lõpetades võistluse igati viisaka 24. kohaga. See on Eesti parim tulemus Tour de Skil pärast 2009. aastat, kui Jaak Mae sai 12., Aivar Rehemaa 17. ja Andrus Veerpalu 20. koha.

«Oli tõesti korralik ja hea nädal. Tuuril ei peagi võib-olla vormi üheks võistluseks sättima, kuid nädala jooksul on nii palju võistlusi, et ühel hetkel võib soonele sattuda. Paljud sportlased jätavad tuuri pooleli ja konkurents tuuri lõpuosas on natuke lahjem kui tava MK-etapil, aga olen väga rahul. See on ikka midagi enamat kui tavaline MK-võistlus. Tuuril lõpuni jõudmine on ikka saavutus,» sõnas õnnelik Tammjärv eile paar tundi pärast finišit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles