Galerii: Arsene Wenger ja Arsenal said ajaloolise kaotuse

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa jalgpalli karikavõistluste kolmandas ringis kaotas tiitlikaitsja Londoni Arsenal võõrsil esiliigaklubile Nottingham Forestile 2:4 ja langes konkurentsist välja.

Arsenali peatreeneri Arsene Wengeri jaoks on tegu ajaloolise kaotusega. Pärast klubi juhendajaks saamist 1996. aasta sügisel oli Arsenal 21 hooaega järjest kolmandas ringis (just selles faasis liituvad kõrgliigaklubid karikasarjaga) võidukas, aga nüüd sai seeria Nottinghamis otsa. Juhendamiskeeldu kandev Wenger ise jälgis tema meeskonna jaoks nukrat mängu tribüünilt.

Forest asus juhtima 20. minutil Eric Lichaj väravast, aga Per Mertesacker viigistas kolm minutit hiljem. Paremkaitsja (!) Lichaj taastas Foresti eduseisu 44. minutil ning 64. minutil realiseeris Ben Brereton penalti, mis viis võõrustajad 3:1 juhtima. 79. minutil vähendas Danny Welbeck Arsenali kaotusseisu minimaalseks, aga 85. minutil oli Forestil kasutada taas penalti.

Lööma asus Kieran Dowell, kes libastus. Korduste põhjal tabas pall enne väravasse jõudmist lisaks löögijalale ka tugijalga, mis tähendab topeltpuudet ja vabalööki vastasele, aga kohtunik Jon Moss otsustas pärast assistendiga konsulteerimist, et värav loeb. Jow Worralli eemaldamine 89. minutil jättis Foresti vähemusse, aga Arsenali see ei päästnud.

Lisaks Arsenalile kaotas kolmandas ringis madalamasse liigasse kuuluvale klubile ka Stoke City, kes jäi võõrsil 1:2 alla neljandas liigas mängivale Coventry City'le (Stoke'i peatreener Mark Hughes sai mängu järel sule sappa).

Koguni viite madalama liiga võistkonnaga vastamisi olnud kõrgliigaklubi ootab aga korduskohtumine, sest avamäng jäi viiki. West Ham United viigistas 0:0 Shrewsbury Towniga (tugevuselt kolmas liiga), Chelsea 0:0 Norwich City'ga (tugevuselt teine liiga), Swansea City 0:0 Wolverhampton Wanderersiga (tugevuselt teine liiga), Bournemouth 2:2 Wigan Athleticiga (tugevuselt kolmas liiga) ja Leicester City 0:0 Fleetwood Towniga (tugevuselt kolmas liiga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles