Kalev jättiski Euroopa tipu jõulukingita

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo - BC Himki, 92:84
BC Kalev/Cramo - BC Himki, 92:84 Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo korvpallimeeskond saavutas eile ühe klubi ajaloo väärtuslikumatest võitudest, alistades Ühisliigas kindlalt, 92:84 (57:38) Euroopa suurklubi Moskva oblasti Himki.

Eesti meistermeeskond on tõestanud tänavu korduvalt, et suudab pidada Euroopa tippvõistkondadega punkt-punkti lahinguid. Kui kuu aega tagasi uue peatreeneri Donaldas Kairyse debüütmängus püsiti lõpuminutiteni Moskva CSKA kannul, ent lõpuminutitel jäädi siiski selgelt vastasele alla, siis eile teise Euroliigas medalit jahtiva klubi vastu suudeti kolme veerandajaga mängida sisse nii suur vahe, et isegi tubli lõpuspurt ei võimaldanud vastastel Venemaa jõule päästa. Kes osanuks arvata, et Kalev oma rünnakuliidri Isaiah Briscoe'ta sellise mängu võiks teha? 

Kalev mängis täpselt nii, nagu tänavapäeval head meeskonnad mängivad – kiirelt ja agressiivselt, aga ka targalt. Ja mis kõige tähtsam: visked tabasid ja suuri mõõnu seetõttu ei tekkinud. Himki mängu vedas Euroopa enim teeniv korvpallur Aleksei Šved ainuisikuliselt – tema arvele kogunes lõpuks 30 punkti –, samal ajal kui viis ameeriklasest leegionäri olid kogu kohtumise jooksul sisuliselt nähtamatud. «Ma küsisin Švedilt esimesel poolajal, kui ta järjest kõik visked sisse pani, kas ta täna mööda ka plaanib visata?» naeris vaheldumisi Erik Keedusega Vene staari katnud Martin Dorbek. «Ta vastas: we’ll see, we’ll see (tõlge: eks ole näha, eks ole näha).»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles