Dorbek: küsisin avapoolajal Švedilt: «Kas sa täna mööda ka plaanid visata?»

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Himki liider Aleksei Šved ei aita Venemaa koondist.
Himki liider Aleksei Šved ei aita Venemaa koondist. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo tänases võidumängus Euroopa tipu Moskva oblasti Himki üle oli tähtis roll kanda tagamängijal Martin Dorbekul, kes otsustavatel hetkedel kaitses suurepäraselt tegutses.

Himki mängu vedas Euroopa enimteenivaim korvpallur Aleksei Šved ainuisikuliselt – tema arvele kogunes lõpuks 30 punkti -, samal ajal kui viis ameeriklasest leegionäri olid kogu kohtumise jooksul sisuliselt nähtamatud. Šved tabas seejuures mängu alguses viis viset järjest.

«Ma küsisin Švedilt esimesel poolajal, kui ta järjest kõik visked sisse pani, kas ta täna mööda ka plaanib visata?» naeris vaheldumisi Erik Keedusega Vene staari katnud Martin Dorbek. «Ta vastas: we’ll see, we’ll see (tõlge: eks ole näha, eks ole näha).»

«Te nägite ise, milliseid viskeid ta avapoolajal sisse pani. Võid olla tal täiesti vastas, aga ta paneb ikka sisse. Seal polegi midagi teha,» lisas Dorbek. Õnneks teisel poolajal Vene tähe hoog vaibus ja lõpuks tabas ta 19-st teele saadetud viskest 8. 

«Kuna Isaiah Briscoe ja Gregor Arbet ei saanud täna mängida, tundsid ülejäänud mehed (Dorbek peab silmas üheksat põhimängijat, Madis Soodla oodatult väljakule ei pääsenud - toim) end kindlalt, sest teadsid, et nad saavad kindlasti oma mänguminutid kätte,» rääkis 26-aastane mängujuht.

Dorbek tunnistas, et tegu on kahtlemata ühe Kalevi vägevama võiduga, ent samas mõistis ta ka vastaste olukorda.

«Nad tulid reedeselt Euroliiga mängult Bambergiga otse siia. Kui meie tuleme Venemaalt mängult ja peame näiteks Valgaga kohe võõrsil mängima, pole ka meil motivatsioon ilmselt kõige kõrgemal,» selgitas Dorbek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles