Uganda sportlased pannakse silmitsi rasedustestiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik Uganda naissportlased peavad nüüdsest võistlema pääsemiseks tegema rasedustesti
Kõik Uganda naissportlased peavad nüüdsest võistlema pääsemiseks tegema rasedustesti Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Reeglitest tuleb kinni pidada – kui Uganda sportlased tahavad aprillis Austraalias Rahvuste Ühenduste Mängudel osaleda, peavad nad tegema rasedustesti, vahendab Inside The Games.

Uudisteagentuuri Xinhua andmetel üritatakse seeläbi vältida «ohtlikku olukorda». Nõnda viiakse enne mänge läbi põhjalik arstikontroll, mille hulga kuuluvad ka rasedustest ja dopinguproov.

«Teame, et mõned sportlased ei räägi oma tervislikust seisundist ausalt, sest nad ei taha mängudest ilma jääda,» teatas Uganda olümpiakomitee ametnik Beatrice Ayikoru.

Miks on aga just rasedatel sportlastel mängudel võistlemine keelatud, jääb selgusetuks. Kui Rio de Janeiro olümpiamängude eel tekitas paanikat Lõuna-Ameerikas leviv Zika viirus, mis võis rasedaid naisi nakatada ja loote väärarengut põhjustada, siis Austraalias sellist ohtu pole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles