Kairys: kogu mu pere vaatab kõiki Kalevi mänge

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys tunneb end Tallinnas koduselt ja ei plaani Kalevist niipea lahkuda.
Donaldas Kairys tunneb end Tallinnas koduselt ja ei plaani Kalevist niipea lahkuda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti korvpall ei kuulu Euroopa tippu juba paarkümmend aastat, ent seda rohkem oskavad kohalikud spordisõbrad nautida Kalev/Cramo harvu võite Euroopa tippklubide üle.

Kalevit tänaseks pea kaks kuud juhendanud Donaldas Kairys oli enne siia saabumist Eestis käinud kahel korral. Esmalt nelja-aastasena koos perega ning teine kord 2009. aastal koos Riia ASKga, kui Tartus toimus Balti liiga finaalturniir. «Detsembris lahkusid ASKst rahaliste probleemide tõttu kõik välismängijad ja peatreener ning minust kui senisest abitreenerist sai peatreener. Mängisime hooaja lõpuni seitsme mehega, nende hulgas tänaseks NBAs ja Euroliigas tippu jõudnud vendade Dairis ja Davis Bertansiga. Osutasime poolfinaalis Lietuvos Rytasele tugevat vastupanu, aga pronksimängus Tartu vastu lagunesime,» meenutab Kairys.

Postimehe intervjuu 40-aastase leedulasega, kes saabus Tallinna üksi (tema üheksa-aastane tütar jäi Leetu lahutatud naise juurde), sai teoks esmaspäeva hommikul, mil võit Moskva Himki üle oli veel värskelt meeles nii küsijal kui ka vastajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles