Kurioosum: miks ei teeninud Silver Maar eilse superlöögi eest punkti?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Maar (punases) tõi eilses mängus Tartuga elu punkti, kuid isiklikusse kontosse see kirja ei läinud.
Silver Maar (punases) tõi eilses mängus Tartuga elu punkti, kuid isiklikusse kontosse see kirja ei läinud. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/

Pärnu võrkpalliklubi libero Silver Maar sooritas eile Tartu mängus imelise päästelöögi, tänu millele koduvõistkond viiendat geimi juhtima asus ja selle hiljem ka võitis.

Credit24 Balti liiga mängu statistikas 18-aastase Maari nime taga punkti aga kirjas pole. Postimees palus olukorda selgitada Eesti kogenuimal statistikul Alar Rikbergil.

«Tegu pole juhusliku eksimusega,» kinnitab Rikberg. «Võrkpallireeglitest lähtuvalt pole tegu rünnakuga, vaid lihtsa palli üle võrgu suunamisega. Seepärast kantakse punkt statistikas mitte Maari, vaid vastasmeeskonna lihtsa eksimuse alla.»

Et liberol polegi niisiis võimalik ametlikult punkti tuua - tal on keelatud nii ründamine, servimine kui blokeerimine -, võiks Eesti koondise põhilibero Rait Rikberg panna Indrek Zelinski biograafiast «Pool elu suluseisus» inspireerituna oma (loodetavasti tulevikus ilmuva) elulooraamatu pealkirjaks näiteks «Terve elu miinuses». Tõsi, mõne punkti on Rikberg elu jooksul siiski toonud, sest karjääri alguses tegutses ta lühikest aega sidemängijana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles