Oleg Gross: Ott Tänak võinuks praegu olla Saaremaal lukksepp

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Gross ja Ott Tänak.
Oleg Gross ja Ott Tänak. Foto: Tairo Lutter

Täna sünnipäeva tähistav ärimees Oleg Gross andis intervjuu Virumaa Teatajale, kus tuli muude teemade seas jutuks ka tema vankumatu usk 2017. aastal Eesti aasta sportlaseks valitud rallimehesse Ott Tänakusse.

«Kas ta maailmameistriks tuleb, seda ma täna ei oska öelda, sest seal on lisaks oskusele ja õnnele nii palju tegureid. Aga maailma tipptase on tal kindlasti juba olemas,» rääkis Gross, kes on läbi karjääri Tänakut toetanud. «Seda, et ta on andekas, nägin juba aastaid tagasi. Piloot peab suutma sõita. Kui suudab, siis tuleb tulemus. Ott oli selline kinnine, noor, õiges kehakaalus, teistest oluliselt kiirem, teistmoodi. Ma pole mingi autosporditreener, aga kui ma kõiki neid asju koos vaatasin, siis sain aru, et temas on midagi.

Enamik hakkas ju oma poegi suruma. Georg (Oleg Grossi poeg on valitsev Eesti rallimeister - toim) ka sõitis. Aga ma sain kohe aru, et ta on oma õige aja maha maganud. Ta on väga andekas poiss, aga oma keskkonnaga rikkus asja ära, tegi nooruses pulli, suitsetas, pani tina, sõitis purjus peaga, sel ajal kui Ott hakkas isa süles karti sõitma.»

Kui Tänak 2014 üheaastaselt pausilt MM-sarja naasis, müüsid Grossid tema toetamiseks maha enda rallimasina ja investeerisid raha Tänakusse. Poleks tagasitulek õnnestunud ... «Kui poleks nii läinud, oleks ta praegu Saaremaal lukksepp olnud,» nendib Gross. Aga õnnestus ning Tänak on nüüd Toyota tehasetiimi piloot ja alaline MM-tiitli pretendent.

«Kõige ohtlikum oli see aeg, kui ta WRC karussellist põhukotile saadeti. Selles, et ta autot lõhkus, ma probleemi ei näe. Keegi pole ilma lõhkumiseta maailma tippu jõudnud. Pead kompama piire, ilma lõhkumiseta sa ei teagi, kus piirid on,» selgitas Gross, et varasemad eksimused on viinud Tänaku sinna, kus ta praegu on.

Copy
Tagasi üles