52-aastane Dakari ralli legend kindlustas tänu Loebi katkestamisele esikohta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel.
Stephane Peterhansel. Foto: FRANCK FIFE/AFP

Dakari ralli eilsel 934 kilomeetri pikkusel etapil Peruus oli kiireim prantslane Stephane Peterhansel, kes kasvatas edu järgnevate ees enam kui poolele tunnile.

Eelmise etapi võitja Sebastien Loeb, kes oli kokkuvõttes teisel kohal, jäi liiva sisse kinni ja pidi oma kolmanda Dakari ralli pooleli jätma, kuna tema kaardilugeja Daniel Elena tegi oma sabakondile viga.

52-aastane Peterhansel läbis etapi 2 tunni ja 51 minutiga ning edestas teise aja välja sõitnud hollandlast Bernhard ten Brinket viie minutiga. 

Üldarvestuses kasvas Peterhanseli edu järgnevate ees tänu Loebi katkestamisele hoobilt enam kui poolele tunnile. Eile neljanda koha välja sõitnud Hispaania veteran Carlos Sainz seenior on teine (+31.16) ja ten Brinke kolmas (+1:15.16).

Peterhanseli näol on tegu ala täieliku legendiga: 1990ndatel võitis ta Dakari ralli kuuel korral mootorrattal, 2000ndatel jahib ta aga juba oma kaheksandat võitu autode klassis.

Homne etapp viib rallisõitjad Peruust Boliivia pealinna La Pazi.

Tulemused

Stephane Peterhansel.
Stephane Peterhansel. Foto: Ricardo Mazalan/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles