Ott Tänak: tõde räägib stopper Monte Carlo finišis

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota rallimeeskonna 2018. aasta võistlusauto.
Toyota rallimeeskonna 2018. aasta võistlusauto. Foto: Simon Galloway/PA Images Contributor/Press Association Images

Eesti parim rallisõitja Ott Tänak rääkis WRC-sarja uue hooaja tutvustusel, et tema sulandumine Toyota meeskonda on seni läinud kenasti, aga kui konkurentsivõimeline ta Yarise masinas on, selgub alles Monte Carlo rallil.

Tänaku sõnul on siht lihtne: et MM-tiitlile konkureerida või see sootuks kindlustada, tuleb võita rallisid. Tema prioriteedid on aga teistsugused. «Nüüd tuleb tiimiga harjuda, paar asja paika saada,»  sõnas senise karjääri M-Sporti tiimis veetnud rallimees. «Seni on ettevalmistused läinud väga ilusasti. Tunnen end meeskonnas juba hästi, kõik on olnud väga toetavad ja areng läheb õiges suunas. Paari nädala pärast (Monte Carlo ralli algab kahe nädala pärast – toim) näeme, mida ütleb stopper, aga praegu näib kõik kena.»

Miks Tänak üldse otsustas M-Sporti Toyota vastu vahetada? «Kõigile oli näha, et see meeskond tegi möödunud aastal väga head tööd – eriti kui Esapekka (Lappi) ja Jari-Matti (Latvala) rallivõidud teenisid. See oli nende esimene hooaeg MM-sarjas, aga nad suutsid juba siis olla konkurentsis,» selgitas Tänak. «Nägin, kui palju on meeskonnas potentsiaali. See oligi võtmekoht – tahtsin olla järgmistel aastatel selle meeskonna liige. Usun, et Toyotas on mul parimad võimalused tiitli nimel võitlemiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles