Noor tennisetäht ülbitses kaotuse järel taas: lähen nüüd koju miljoneid lugema

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernard Tomic.
Bernard Tomic. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Austraalia tennisetäht Bernard Tomic on samavõrd andekas kui laisk. Et noormees armastab seejuures ka kõvasti suud pruukida, saadavad teda pidevalt vastuolud. Seekord põhjustas Tomic tormi veeklaasis sellega, et jäi Austraalia lahtiste põhiturniirilt välja ja ülbitses seejärel ajakirjanikega, kes uurisid, kuidas ta ennast ebaõnnestumise järel tunneb.

25-aastane Tomic on langenud vigastuste tõttu maailma edetabelis 142. kohale ega saanud Austraalia lahtiste korraldajatelt põhiturniirile vabapääset. Kvalifikatsiooni otsustavas ringis jäi ta 1:6, 7:6 (5), 4:6 alla itaallasele Lorenzo Sonegole ega pääse pärast 2008. aastat esmakordselt Melbourne’is kodupubliku ees platsile.

«Lähen nüüd koju miljoneid lugema,» vastas ta pärast mängu kanali Channel 7 reporteri küsimusele. «Loen vaid raha, sellest piisab. Eks tehke järele. Minge ja teenige ise 13-14 miljonit. Edu sellega. Nägemist.»

Tomic on varemgi samasisuliste sõnavõttudega esinenud. Näiteks mullu süüdistati teda Madridi turniiri järel selles, et ta ei viitsi piisavalt pingutada. «Kas teie viitsiksite, kui oleksite 23-aastane ja teil oleks üle kümne miljoni dollari?» küsis Tomic vastu.

Noorteklassis kaks slämmiturniiri võitnud Tomic jõudis 2011. aastal 18-aastasena pärast kvalifikatsioonist alustamist Wimbledoni turniiri veerandfinaali ja kerkis Austraalia esireketiks. Mullu küündis ta Melbourne’is kolmanda ringini, ent kaotab nüüd uues edetabelis veelgi punkte. Austraalia meedia andmetel tahab mees tennisemängule keskendumise asemel lähiajal osa võtta hoopis tuntud telesaate «Olen kuulsus, päästke mind siit välja» kohalikust versioonist.

Tomici tembud

Bernard Tomici karjäär pole hirmpikk, ent ometigi mahub sinna kuhjaga vastuolulisi hetki.

  • Mullu trahviti Tomicit Wimbledoni turniiril 15 000 dollariga, sest ta teatas pärast kohtumist Mischa Zvereviga, et tal hakkas väljakul igav. Ühtlasi teeskles Tomic vigastust, et mäng kiiremini läbi saaks.
  • 2016. aastal loobus Tomic osalemisest Rio olümpiamängudel, viidates «erakordselt tihedale» ajakavale. Aasta varem oli Austraalia tenniseliit jätnud ta välja Davis Cupi koondisest – seda juba teist korda.
  • Esimest korda reageeris alaliit sel moel Tomici väidetele, et alajuhid olid ta pärast puusavigastust ja operatsiooni saatuse hooleks jätnud.
  • Mullu tõmbas Tomic endale avalikkuse meelepaha sellega, et hoidis Madridi turniiri ajal vastase matšpallil reketit käes keeli, mitte käepidet pidi.
  • Lisaks on noormees sattunud sekeldustesse ka väljaku kõrval. 2015. aastal võeti ta USAs vahi alla, sest ta keeldus hotellitoast lahkumast. 2013. aastal peetud Madridi turniiri eel mõisteti aga kaheksaks kuuks vanglasse tema isa John, kes ründas Bernardi treeningpartnerit Thomas Drouet’d ja murdis noormehe ninaluu.
  • Tomici segased suhted isaga on varemgi tähelepanu äratanud. 2012. aastal palus Tomic Miami turniiril keset mängu pukikohtunikku, et too tema isa tribüünilt minema saadaks. «Ma tean, et ta on mu isa, aga ta käib mulle närvidele,» selgitas Tomic kohtunikule.
  • 2012. aastasse jääb ka päev, mille jooksul Tomic sai Gold Coasti politseilt järjest koguni kolm liiklustrahvi. Lõpuks sõitis tennisist oma oranži BMW M3ga korravalvurite eest minema ja lukustas end seejärel koju, väites hiljem, et üks korravalvuritest üritas teda lüüa. Tomic pääses rahatrahvi ja ühiskondlikult kasuliku tööga.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles