Kerese mälestusturniiri võit läks Venemaale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerese mälestusturniiri võitjad.
Kerese mälestusturniiri võitjad. Foto: Veiko H. Valgepea

Kiirmaleturniiri «Meenutades Paul Kerest» võitis Maksim Tšigajev ja välkmale turniiri võitjaks tuli Igor Kovalenko.

Reedel 12. jaanuaril selgitasid 114 maletajat, 14 suurmeistri osavõtul, välja parima välkmalemängija. Ülekaalukalt võitis Läti esindaja Igor Kovalenko, kes alistas kõik üheksa vastast. Parim eestlane ja parim naismaletaja oli seitse punkti kogunud Mai Narva, kes saavutas kokkuvõttes tubli kuuenda koha (jagas 2.-7. kohta).

13.–14. jaanuaril toimunud kiirturniir kulges väga tasavägiselt ning võitja selgus alles lisanäitajate põhjal. Turniirivõidu saavutas 9 punktiga Maksim Tšigajev Venemaalt, kes edestas samuti 9 punkti kogunud Kirill Stupaki Valgevenest. Kolmandat kuni viiendat kohta jäid 8,5 punktiga jagama eelmise aasta võitja Igor Kovalenko, Saksamaa esindaja Daniel Fridman ja parima Eesti esindajana Ottomar Ladva. Parim naismaletaja oli Mai Narva, kes mängis välja 16. koha. Parima noore mängija auhinna pälvis 7 punkti kogunud Kirill Chukavin.  

Kokku osales kiirturniiril 144 maletajat, kelle hulgas oli 21 rahvusvahelist suurmeistrit ning kokku oli esindatud 10 erinevat riiki. Võitjaid autasustasid Eesti Spordiselts Kalev juhatuse liige Aleksander Tammert ning EOK asepresident Jüri Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles