Endine Eesti parim jalgpallikohtunik andis Prantsusmaal toimunule oma hinnangu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiillasest Nantes'i kaitsemängija Diego Carlos (vasakul) ei suuda oma silmi uskuda – õnnetu kokkupuude kohtuniku Tony Chaproniga tähendas talle mängu teist kollast kaarti.
Brasiillasest Nantes'i kaitsemängija Diego Carlos (vasakul) ei suuda oma silmi uskuda – õnnetu kokkupuude kohtuniku Tony Chaproniga tähendas talle mängu teist kollast kaarti. Foto: LOIC VENANCE/AFP

Jäid kohtuniku jalalöögile ette? Punane kaart! Vähemalt nii käivad asjad Prantsusmaa kõrgliigas. Uskumatuna kõlav lugu juhtus Paris Saint-Germaini ja Nantes’i liigamängus, mille Pariisi klubi võitis 1:0.

Endine Eesti tippkohtunik Sten Kaldma mõistab kohtuniku käitumise hukka, kuid tõdeb, et Chapronil polnud võimalust kontakti vältida. Ainsana oli võimalik suunda muuta mängijal.

«Olukord ise on väga jalgpallimängulik. Kummaline on tema jalalöögi liigutus,» ütles Kaldma. Endise kohtuniku sõnul on raske ette kujutada, mis prantslase peas toimus – nagu mängijadki, keevad vahepeal üle ka kohtunikud. Küll aga võib eestlane vähemalt ühes asjas oma pea anda.

«Olen kindel, et kohtunik sai kohe aru, et ta käitus valesti. Ta oli veendunud, et ta joosti meelega pikali, kuid jalaliigutus oli ülearu. Tegu oli ilmselt inimliku instinktiga, mis kohtunikul väljakul ei tohiks kunagi avalduda,» ütles Kaldma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles