Skandaal Dakari rallil: liider Sainz sõitis ATV-le otsa?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz.
Carlos Sainz. Foto: POOL/REUTERS

Dakari ralli liider Carlos Sainz sattus skandaali, sest kaasosaleja Kees Koolen süüdistab teda avarii põhjustamises, kirjutab Autosport.

Hollandi ATV-sõitja sõnul sõitis Sainz talle otsa laupäevasel maratonkatsel ning jätkas seejärel teekonda, kuid Dakari ralli reeglid näevad ette järgmist: kui mõni osaleja näeb kaasvõistlejat hädas, peab teda võimalusel abistama ja ralli korraldajaid intsidendist teavitama.

Kahekordne autoralli maailmameister eitas juhtunut. «Olen kindel, et polnud kontaktis ühegi ATV-ga,» kommenteeris Sainz. «See oli väga porine ala. Ma hoiatasin teda ning nägin, et ta märkas mind,» jätkas hispaanlane.

Ta lisas: «Ma kiirendasin ja kui ma seda tegin, märkasin, et ta kaotas masina üle kontrolli just porise raja tõttu. Seejärel tuli ta rajale tagasi ja ma suutsin teda imekombel vältida. Ma olin väga lähedal, aga ma ei puutunud teda.»

Dakari ralli korraldajad asusid juhtunut uurima.

Peugeot meeskonda kuuluv Sainz hoiab autode arvestuses liidripositsiooni. Koolen paikneb ATV-de arvestuses kaheksandal kohal ning kaotab liidrile kolme tunni, 44 minuti ja 36 sekundiga.

Täiendatud kell 22.45. 55-aastasele sõitjale määrati 10-minutiline karistus. Liidripositsiooni hispaanlane ei kaotanud, sest edu lähima jälitaja ees on 56 minutit ja 37 sekundit. Sainz kaebab talle määratud karistuse edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles