Kullamäe kiitis Tallinna Kalevi mängijaid: teevad oma asja mõnuga!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kalevi peatreener Gert Kullamäe juhendamas oma hoolealuseid mängus Tartuga.
Tallinna Kalevi peatreener Gert Kullamäe juhendamas oma hoolealuseid mängus Tartuga. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tallinna Kalevi korvpallimeeskond on treeneriduo Gert Kullamäe ja Martin Müürsepp juhendamisel pidanud kaks kohtumist: koduses meistriliigas tunnistati Tartu paremust, Balti liigas alistati TTÜ. 

Eesti korvpallikoondise endised tippmängijad on senise koostööga rahul. «Kõik on sujunud plaanipäraselt, pole probleemi,» kommenteeris Postimehele peatreener Kullamäe Müürsepaga töötamist.

Amatöörmeeskonnale omaselt alustavad mängijad päeva töö või kooliga, kuid õhtul trennis annavad kõik maksimumi. «Teevad oma tegemised ära ja panevad trennis suure hasardiga. Mõnuga teevad! Suur respekt! Ainult positiivsed sõnad. Loodetavasti on mehed meid hästi vastu võtnud,» kiitis Kullamäe oma hoolealuseid.

Eelmises kohtumises TTÜga käisid väljakul koguni 11 mängijat, neist üheksa teenisid mänguaega enam kui 15 minutit. «Meil on väga pikk ja ühtlase tasemega koosseis. Kõik 12 meest võivad mängida, kuid kõiki korraga ei saa väljakule saata,» selgitas Kullamäe.

Kui tippmeeskonnad on parema treenitusega, siis Tallinna Kalevi plussiks ongi just ühtlane koosseis. «Kui füüsise ja vanusega ei kesta, siis pikk pink võib korvata. Eesti meistriliiga kontekstis võiks see olla meie relv,» sõnas peatreener.

Balti liigas on Tallinna Kalev edasipääsu play-off-mängudele sisuliselt taganud. «Kindel on siis, kui kõik on kindel,» vastas Kullamäe. Alagrupis ollakse viie võidu ja nelja kaotusega kindlalt neljandal ehk viimasel play-off-kohal. «Tuleb lõpuni mängida ja siis vaadata, aga kui saame, siis ilmselt neljandana,» lisas peatreener.

Kolmapäeval, 17. jaanuaril läheb Tallinna Kalev vastamisi võõral väljakul Läti meistriliigas neljandal tabelireal paikneva Ogrega. Balti liiga alagrupis hoiab Ogre kuue võidu ja kahe kaotusega just Tallinna Kalevi ees kolmandat kohta. Tegemist on Kullamäe ja Müürsepa ametiaja Tallinna Kalevi esimese mänguga välismaal.

Mis on võiduvõti? «Keeruline öelda. Läheme otse mängule. Ülemäära kursis Ogre tegemistega pole, vaid mõnda mängu vaadanud. Tüüpiline kolmanda-neljanda koha meeskond Lätis. Proovime vastu saada!» hindas Kullamäe.

Kullamäe sõnul pole klubi juhtkond hooaja eesmärke talle öelnud. «Iga üks seab ise oma eesmärgid. Mina olen plaane teinud lühiajaliselt. Meie asi on protsessi nautida ja teha tööd võimalikult hästi,» kommenteeris Kullamäe, kelle isiklikud plaanid on esialgu mõlemas liigas jõuda play-off-mängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles