Nabi oleks aasta sportlaseks valinud Novosjolovi, mitte Tänaku

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aasta meessportlase 2017 valimisel neljanda koha saanud Heiki Nabi oli pärast võitja välja hõikamist üllatunud. Nimelt arvas maadleja, et Nikolai Novosjolov valitakse kolmandat korda aasta sportlaseks.

Novosjolov saavutas Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali ning maailmameistrivõistlustel hõbeda. «Mina isiklikult arvasin, et parimaks valitakse Novosjolov. Olgem reaalsed – kaks tiitlivõistluste medalit. Tema oli eelmise aasta parim sportlane,» kommenteeris Nabi Postimehele.

Läks teisiti. Aasta sportlaseks nimetati autoralli maailmameistrivõistlustel üldarvestuses kolmanda koha saanud Ott Tänak. «Ott pole halvasti esinenud – vastupidi – ta sõitis väga hästi. Kindlasti tegi parima hooaja,» jagas Nabi Tänaku suunas kiidusõnu, kuid lisas, et tema oleks parimaks valinud siiski Novosjolovi.

«Olen ise varasemalt olnud sarnases olukorras, kui arvasin, et parimaks valitakse mind, mitte Rasmus Mägi. Enda peas mõtlesin, et kaks erinevat medalit, aga läks sedapidi,» meenutas 2014. aasta MMil pronksi võitnud Nabi. Tõkkejooksja Rasmus Mägi saavutas samal aastal EM-hõbeda.

«Valimisreeglid on sellised, kellegi suunas pole näpuga näidata. Pean ise veel korra või isegi mitmel korral paremaid tulemusi tegema,» lisas seni vaid ühel aastal parimaks nimetatud Nabi.

Üldjoontes oli Nabi hinnangul möödunud spordiaasta edukas, sest medaleid võideti väga palju. Sellegipoolest võiksid maadleja arvates korraldajad parimate valimisel teha mingisuguseid korrektuure.

«Ampluaa võiks olla natuke laiem. Alati on spordialasid, kus on saavutatud häid tulemusi, aga neid ei mainita. Tähelepanu võiksid teenida ka mitteolümpiaalad,» selgitas Nabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles