Williamsi vaba koha teenis venelane, Kubica nimetati varusõitjaks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Sirotkin
Sergei Sirotkin Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Williamsi vormel 1 meeskond nimetas oma 2018. aasta hooaja teiseks sõitjaks venelase Sergei Sirotkini.

Esialgu oli Felipe Massast vabaks jäänud kohale favoriit poolakas Robert Kubica, kuid Sirotkini muljetavaldavad testisõidud Abu Dhabis muutsid meeskonna meelt. Nii teeniski meeskonnas põhikoha venelane, poolakas täidab tuleval hooajal Williamsis varusõitja rolli.

Autospordi andmetel sõlmis venelane Williamsiga mitmeaastase lepingu. Väidetavalt toob Sirotkin meeskonda ligi 17 miljonit eurot.

Seega sõidavad Williamsis järgmisel hooajal 22-aastane Sirotkin ning eelmisel aastal debüteerinud 19-aastane Lance Stroll.

33-aastase Kubica jaoks on aga varusõitjaks pääsemine suur samm edasi unistusele naasta vormel 1 sarja. Viimati sõitis ta kuninglikus sarjas 2010. aastal.

Sirotkinist saab aga kolmas venelane, kes vormel 1 sarjas sõitnud on. Enne teda on venelasest vormel-1 sarjas sõitnud Daniil Kvjat ja Vitali Petrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles