Skandaal Boliivia lagendikul

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sentimeetrite mäng: Carlos Sainzi kaardilugeja Lucas Cruz juhendab kaaslast, et plindrist pääseda. Kas maratonralli kaheksandal katsel hindas Sainz sentimeetreid õigesti või valesti?
Sentimeetrite mäng: Carlos Sainzi kaardilugeja Lucas Cruz juhendab kaaslast, et plindrist pääseda. Kas maratonralli kaheksandal katsel hindas Sainz sentimeetreid õigesti või valesti? Foto: Ricardo Mazalan/AP/Scanpix

Õnnetu kokkupõrge? Mõrvakatse? Või hoopis väljamõeldis?

Mis täpselt Dakari maratonralli laupäevasel katsel tegelikult juhtus, on endiselt saladus ja selleks ilmselt ka jääb. Täit tõde teavad vaid kolm sündmuste keskmesse sattunud meest: ralli üldliider Carlos Sainz koos kaardilugeja Lucas Cruziga ja quadracer’il kihutav hollandlane Kees Koolen.

Ühes on Sainz ja Koolen sama meelt: keset La Pazist Uyuni viinud maratonkatset jõudis Sainz Koolenile ühel mudasel lagendikul järele ja möödumisel tekkis ohtlik olukord. Sealt edasi erinevad meeste selgitused aga täielikult.

Esmalt Sainzi versioon: «Nägin teda ja lülitasin hoiatussüsteemi sisse. Ta märkas mind. Kiirendasin, kuid just sel hetkel kaotas ta poris ratta üle kontrolli ning vajus tagasi teele, mulle ette,» rääkis hispaanlane. «Suutsin temast imekombel mööda põigata. Mulle endale näis, et hoidsin pigem ränga õnnetuse ära. Mul on temast kahju, aga kindlasti ei riivanud ma teda – tema rattal polnud kokkupõrkest mingit märki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles