Shaunae Miller-Uibo meenutas olümpiavõitu: kõik oli hägune!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaunae Miller-Uibo Rio olümpial
Shaunae Miller-Uibo Rio olümpial Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS

Rio olümpiavõitja, 400 meetri jooksja Shaunae Miller-Uibo meenutas Rahvusvahelise kergejõustikuliidu palvel ühte ajaloolist fotot. Hetke, mil ta sukeldus olümpiafinaalis üle finišijoone.

«Isegi praegu, kui ma seda pilti näen ja räägin oma Rio edust, toob see minus esile nii palju emotsioone.»

Shaunae Miller-Uibo finiš Rio olümpiamängude 400 meetri jooksus
Shaunae Miller-Uibo finiš Rio olümpiamängude 400 meetri jooksus Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Jooksja meenutas hea sõnaga oma abikaasa, eestlasest kümnevõistleja Maicel Uibo toetust ning kinnitas, et temaga koos oli tore olümpiakülas aega veeta. «Mängisime virtuaalmänge ning mäletan, et Ameerika mägedel sõitmine oli päris hirmus. Nii oli võistlustelt hea tähelepanu kõrvale juhtida,» sõnas ta, lisades, et tegelikult enne oma võistlusi ei närveeri.

«Eeljooksud ja poolfinaal läks sujuvalt. Mäletan, et finaali hommikul oli sportlasküla juures tugev tuul ning lootsin, et nad ei jäta finaali ära. Õnneks nii ei juhtunud. Nautisin lõõgastavat päeva ja rääkisin oma treeneriga, kes tuletas mulle meelde, et ma olen kõik raske töö ära teinud ning pean nüüd lõbutsema.»

Finaaljooksus oli Miller-Uibo seitsmendal rajal ning ta tunnistab, et ei tea, mida tema põhikonkurendid tegid. «Lõpusirgele jõudes hakkasin tasakaalu kaotama ning mõtlesin: «Palun ära kuku!» Hetk hiljem.. ma kukkusin.»

«Ma ei teadnud, kas ma võitsin. Kõik oli hägune. Minu põlv, reied ja puusad olid marraskil, aga adrenaliini tõttu olin muretu,» meenutab ta.

Et tulemustega läks kaua aega ning videokordust näidati staadionil samuti mitu korda, ei osanud ka sportlased midagi ette võtta. «Mäletan täielikku vaikust, kuni mu ema hakkas karjuma ning ekraanile tuli kiri – ma võitsin!» 

Miller-Uibo võiduaeg oli 49,44 ja ta edestas olümpiamängudelt kokku neli kulda saanud ameeriklannat Allyson Felixit seitsme sajandikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles