Ostapenko meenutas kaotust Kontaveidile: ta oli siis väga heas vormis (2)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit ja Jelena Ostapenko Enn Pandiga
Anett Kontaveit ja Jelena Ostapenko Enn Pandiga Foto: Erakogu

Anett Kontaveit kohtub Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste kolmandas ringis lätlanna Jelena Ostapenkoga, kes pole talle sugugi võõras vastane.

Ostapenko on Kontaveidiga peaaegu eakaaslane – Läti esireket on 20-, Eesti seisusekaaslane 22-aastane – ja sestap tuntakse ka teineteist juba mõnd aega.

«Juunioride turniiridel mängisime omavahel vist ühe korra. Kui õigesti mäletan, siis Anett võitis. Ta oli noorteklassis absoluutne tipp, pealegi minust aasta vanem,» soris 2014. aastal Wimbledoni juunioride turniiri võitnud Ostapenko Postimehe palvel hiljuti mälus.

Samas ei meenunud talle kohe esimese hooga ainus senine duell täiskasvanute hulgas – 2015. aasta suvel jäi Kontaveit Inglismaal Ilkey muruturniiril peale kindlalt 6:1, 6:2.

«Anett oli siis väga heas vormis. Ta vist ka võitis selle turniiri (tegelikult jõudis poolfinaali – toim).» Ostapenko ja Kontaveit võitsid 2013. aastal üheskoos paarismängus Tallinnas ITF-i turniiri ja jõudsid Wimbledoni noorteturniiril poolfinaali.

«Kui trehvame ja mõlemal aega leidub, suhtleme turniiridel nüüdki. Oleme ka otsinud võimalust veel paarismängu proovida. Ma tõesti loodan, et näiteks järgmisel aastal see võimalus tekib,» sõnas Ostapenko detsembris.

Ostapenko alistas Austraalia lahtiste avaringis Francesca Schiavone 6:1, 6:4, teises ringis 6:3, 3:6, 6:4 hiinlanna Ying-Ying Duani. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles