Endine F1-piloot: Kubica sai piisavalt võimalusi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica.
Robert Kubica. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Eile selgus, et Robert Kubica kuulub algaval vormel 1 hooajal Williamsi meeskonda, kuid täidab seal testisõitja kohustusi. Endise vormelipiloodi Karun Chandhoki sõnul sai põhisõitja kohta jahtinud poolakas end piisavalt tõestada.

Esialgu oli Felipe Massa asendajaks favoriit Kubica, kuid venelase Sergei Sirotkini muljetavaldavad testisõidud Abu Dhabis muutsid meeskonna meelt. Seega sõidavad Williamsis järgmisel hooajal 22-aastane Sirotkin ning eelmisel aastal debüteerinud 19-aastane kanadalane Lance Stroll.

«Ma arvan, et nad andsid talle tõestamiseks piisavalt palju võimalusi,» sõnas Chandhok väljaande Autosport vahendusel. «Mulle ei meenu ükski teine sõitja, kes sai kahelt meeskonnalt nii palju võimalusi testimiseks ja tõestamiseks,» lisas indialane.

Kubica testis eelmisel aastal ka Renault’ vormelit, kuid Prantsusmaa meeskond palkas teiseks sõitjaks Carlos Sainz juuniori ning sellega seoses kadusid ka poolaka võimalused endise tööandjaga uuesti leping sõlmida.

India võidusõitja Chandhok kuulus 2010. aastal Hispaania F1-meeskonna HRT hingekirja ning osales kümnel võidusõidul, kuid tema parimaks tulemuseks jäi 14. koht Austraalia etapil. Samal aastal osales kuninglikus võistlussarjas ka Kubica, kes lõpetas üldarvestuses kaheksandal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles