Venemaal lahvatas uus dopinguskandaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Buda Mendes/AFP

Kui kergejõustikuvõistlustel selgub, et kohale on tulnud ka dopingukütid, võtavad sportlased end koheselt võistlusnimekirjast maha. Tundub kahtlane? Venemaal nii juhtus. 

Venemaal Irkutskis peeti nädalavahetusel Siberi meistrivõistlusi, kui järsku saabusid kohale Venemaa Antidopingu (RUSADA) töötajad. Koheselt võttis end võistlustelt maha 36 sportlast, kellest osad viitasid haigusele, kuid mõned ei tulnudki starti. Championat.com avalikustas ka sportlaste nimed, kelle seas oli 11 täiskasvanut, neli alla 23-aastast sportlast, 14 alla 20-aastast ning seitse alla 18-aastast kergejõustiklast. 

Venemaa Kergejõustikuliidu juht Dmitri Šljahtin sõnas, et juhtunu ei üllata teda. «Kahtlustame, et dopinguprobleem pole igas regioonis kahanenud, vaid pigem kasvanud. Aga ma ei saa väita, et sportlased loobusid keelatud ainete tõttu võistlemast enne seda, kui olen saanud vajalikud dokumendid.»

Juhtunule heitis Twitteri vahendusel halba varju ka tõkkejooksu maailmameister Sergei Šubenkov, kes Londoni MMil võistles neutraalse sportlasena. Ka tema arvates oli sportlaste äkiline haigushoog kahtlane.

Siiski väidetakse, et ühe sportlase, takistusjooksja Natalja Aristarhova seis oli tõesti halb. Eelmisel kuul isikliku rekordi 9.06,1 jooksnud naine oli Vene meediaväljaannete sõnul «nähtavalt haige», lisaks leinavat ta oma hiljuti surnud ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles