Kontaveidi mäng peetakse lesbiskandaali põhjustanud väljakul

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Ng Han Guan/AP

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 33.) läheb Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste kolmandas ringis vastamisi lätlanna Jelena Ostapenkoga, kes paikneb WTA edetabelis seitsmendal kohal. Mäng peetakse reedel Margaret Courti nimelisel väljakul Eesti aja järgi orienteeruvalt kell 12.

Austraalia lahtised koguni 11 korda võitnud endise tennisekuninganna Margaret Court sai oma nime Melbourne Parki ühele tenniseväljakule 2003. aastal. Samal väljakul Eesti ja Läti esinumbrid omavahel ka kohtuvad.

75-aastase Courti radikaalsed väljaütlemised lesbide osas on leidnud palju vastukaja. Eelmisel aastal rääkis legend, et tennisekarussell on lesbidest pungil. Tema kunagise konkurendi Billie Jean Kingi, kes muuhulgas on ka lesbi, sõnul peaksid Austraalia lahtiste korraldajad Margaret Courti väljaku ümber nimetama.

«Ma olen lesbi ning kui ma oleksin praegu tegevmängija, siis ma sellel väljakul ei mängiks,» ütles 74-aastane King eelmisel nädalal. «Viimasel ajal on Court öelnud palju murettekitavaid asju minu kogukonna kohta. See kõik on läinud mulle tõsiselt hinge,» lisas King.

Seejärel kinnitas Austraalia lahtiste pealik Craig Tiley, et väljaku nimi jääb samaks, kuid toonitas, et tema juhitud organisatsioon ei jaga Courti vaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles