Maailma neljas reket lõpetas 15-aastase tulevikutähe teekonna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlannade duellis jäi peale vanem ja kogenum Elina Svitolina (paremal), Elina Kostjuki aeg on alles ees.
Ukrainlannade duellis jäi peale vanem ja kogenum Elina Svitolina (paremal), Elina Kostjuki aeg on alles ees. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel sai otsa 15-aastase ukrainlanna Marta Kostjuki teekond. Turniiri suurüllataja kaotas kolmandas ringis kaasmaalannale Elina Svitolinale kindlalt 2:6, 2:6.

Enne turniiri algust maailma edetabelis alles 521. kohal olnud Kostjuk pääses põhiturniirile läbi kvalifikatsiooni ning alistas kahes esimeses ringis Shuai Pengi ja Olga Rogowska. Ajalugu oli ta teinud juba põhiturniirile pääsuga, olles läbi aegade esimene 2002. aastal sündinud tennisist, kes seda suutnud.

Svitolina läheb neljandas ringis vastamisi tšehhitari Denisa Allertovaga (WTA 130.), kes sai 6:1, 6:4 jagu poolatarist Magda Linette'ist. Samas tabeliveerandis kohtuvad neljandas ringis veel horvaaditar Petra Martic (WTA 81.) ja belglanna Elise Mertens (WTA 37.). Martic oli 6:3, 3:6, 7:5 parem Tai tennisistist Luksika Kumkhumist ja Mertens alistas 7:5, 6:4 prantslanna Alize Cornet'.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles