Kontaveidil on hea šanss kerkida WTA-tabelis karjääri kõrgeimale kohale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Toru Hanai/REUTERS

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel täna lätlanna Jelena Ostapenko alistanud ja kaheksandikfinaali jõudnud Anett Kontaveit on kerkinud prognoositavas maailma edetabelis 25. kohale. 

Kontaveit alustas aasta esimest suure slämmi turniiri 33. kohalt, ent kolm järjestikust võitu on teda kergitanud juba kaheksa koha võrra. 

22-aastase Kontaveidi karjääri kõrgeim edetabelikoht pärineb eelmise aasta juulikuust, kui ta paiknes 27. real. Tõsi, eestlanna ei pruugi ametlikult 25. positsioonile siiski tõusta, sest mitmed tema lähikonkurendid on samuti veel mängus ja võivad edu korral temast mööduda. Seda mõistagi juhul, kui Kontaveit ise mitut vastast enam ei alistaks.

Kontaveidi suuremad ohustajad on tšehhitar Lucie Safarova (WTA 29.), belglanna Elise Mertens (WTA 32.), poolatar Agnieszka Radwanska (WTA 33.) ja hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 34.). Eduka turniiri korral võib 25 parema hulka kerkida veel ka venelanna Maria Šarapova (WTA 41.).

Kaia Kanepi on tänu heale turniirile kerkinud jooksvas tabelis 79. kohalt 66., ent tema jaoks on võistlus tänaseks lõppenud. See aga tähendab, et paar konkurenti võivad temast veel mööduda.

WTA live ranking

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles