Tänak tõi Toyotasse uued tuuled

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak oma uue meeskonna vormis.
Ott Tänak oma uue meeskonna vormis. Foto: Leo Francis/Red Bull Content Pool

Rallihooaja alguseni on jäänud vähem kui nädal. Tuleval neljapäeval panevad maailma parimad piloodid Monte Carlo mägiteedel oma võistlusmasinate mootorid põrisema ning selgub, kes jõuab kõige kiiremini Monacosse šampust pritsima.

Uue aasta eel võime kindlad olla vaid selles, et kindel pole miski. Möödunud hooaja jõujooned olid järgmised: Hyundail oli kiireim masin, M-Sportil parimad piloodid, kollanokktiim Toyota üllatavalt väle, aga kimpus kasvuhaigustega ning Citroen … Noh, neil läks vaatamata kahele rallivõidule kõik nii metsa, kui sai minna.

Uue aasta eel võib jõuvahekordi ennustada. Hyundai pole võrreldes mullusega kindlasti tagasi andnud. M-Sport säilitas oma kõige väärtuslikuma aarde ehk tiitlikaitsja Sebastien Ogier’ ning nende suurenenud koostöö Fordiga annab loota, et arenduses pole vaatamata väiksemale rahakotile teistest tiimidest maha jäädud. Citroëni puhul kehtib prognoos, et välk kaks korda samasse puusse ei löö. Lisaks on neil jokkerina kaardipakist tõmmata vähemalt kolmel rallil kaasa lööv üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb.

Ja siis on veel Toyota, millest on Ott Tänaku ülemineku tõttu saanud eestlaste uus lemmiktiim. Selle tiitliga käib kaasas aga ka varasemast sootuks teravam tähelepanu. Selle väljaelamiseks on internetis ohtralt videoid, kuidas tiimi kolm pilooti – peale saarlase ka Jari-Matti Latvala ning Esapekka Lappi – Monte Carlo ralli eel autot testivad. Uurivad-puurivad silmad on nende videote põhjal jõudnud tõdemuseni: Tänaku Yaris WRC on testidel olnud hoopis teistsuguse seadistusega kui soomlaste masinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles