Video: esireket pääses Austraalia lahtistel maratonmatšis üle noatera

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma esireket Simona Halep pidi edasipääsu nimel meeletult vaeva nägema.
Maailma esireket Simona Halep pidi edasipääsu nimel meeletult vaeva nägema. Foto: Ng Han Guan/AP/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel oli püstihädas maailma esinumber Simona Halep, kes sai kolmandas ringis ameeriklannast Lauren Davisest jagu alles kolm tundi ja 44 minutit kestnud maratonmängu järel.

Maailma edetabelis 76. kohal olev Davis võitis avaseti 6:4, ent teises oli Halep parem 6:4. Kolmandas setis murdis Halep kiirelt ameeriklanna pallingu ja näis, et see oli ka otsustav, kuid võta näpust: Davis suutis omakorda tema servi murda. Kolmandas seits servis rumeenlanna matši võidule nii seisul 5:4, 6:5 kui ka 8:7, ent ei suutnud eesmärgile jõuda. Otsustava seti 21. geimis oli ta oma servil taga 10:11 ja 0:40, kuid päästis raskel hetkel kõik kolm matšpalli.

Viimane sett kestis 142 minutit, enne kui Halep suutis neljandal katsel viimaks oma servi hoida ja kohtumise võita. «Ma ei ole mitte kunagi nii pikka kolmandat setti mänginud. Olen peaaegu surnud,» võttis ta heitluse kokku. «Lihased on täiesti läbi. Ma ei oska öelda, kas mu hüppeliiges valutab, sest ma lihtsalt ei tunne seda enam.»

Davist tohterdati mängu lõpus kaks korda varbaküüne tõttu, avaringides jalga väänanud Halep lonkas samal ajal samuti vahepeal tugevalt. «Küüs on kohe-kohe maha tulemas,» kirjeldas Davis. «Kolmas sett oli midagi ainulaadset, ma pole mitte kunagi varem sellises õhkkonnas mänginud. Siit on kahtlemata hea edasi minna, nautisin seda mängu kogu hingest.»

Mängitud geimide arvestust aluseks võttes jõuti samale pulgale Austraalia lahtiste naiste üksikmängu kõigi aegade rekordiga. 1996. aastal pidasid Chanda Rubin ja Arantxa Sanchez-Vicario samuti 48-geimilise kohtumise, kui Rubin võitis veerandfinaalis lõpuks 6:4, 2:6, 16:14. Neljandas ringis kohtub Halep nüüd jaapanlanna Naomi Osakaga, kes lükkas kodupubliku kurvastuseks 6:4, 6:2 auti 18. asetusega austraallanna Ashleigh Barty.

Neljandasse ringi jõudis ka kuuenda asetusega tšehhitar Karolina Pliškova, kes sai 7:6 (6), 7:5 jagu kaasmaalannast Lucie Šafarovast. Ka järgmises ringis peab Pliškova mängima teise tšehhitariga, sest Barbora Strycova oli 6:2, 6:2 parem Bernarda Perast. Ameeriklanna Madison Keys alistas 6:3, 6:4 rumeenlanna Ana Bogdani ja kohtub neljandas ringis prantslanna Caroline Garciaga, kes oli 6:3, 5:7, 6:2 parem valgevenelannast Aliaksandra Sasnovitšist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles