Video: ameeriklane saatis ajalukku 20 aastat püsinud sprindi maailmarekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Coleman võitis suvisel MMil sprindis hõbemedali.
Christian Coleman võitis suvisel MMil sprindis hõbemedali. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

USA sprinter Christian Coleman jooksis Lõuna-Carolinas Clemsonis peetud kergejõustikuvõistlusel 60 meetrit ajaga 6,37 ja püstitas uue sisemaailmarekordi. Senine tipptulemus oli kahe sajandiksekundi võrra kehvem ja püsis juba alates 1998. aastast Maurice Greene'i nimel, sama aega suutis Greene korrata ka 2001. aastal.

«Olen täielikus šokis. See pidanuks olema kõigest tema sisehooaja avavõistlus,» imestas tulemuse üle isegi Colemani juhendaja Tim Hall. Suvel Londonis nii 100 meetris kui ka teatejooksus MM-hõbeda saanud Colemani rekordi peab veel ametlikult kinnitama ka IAAF, kuid on selge, et 21-aastane ameeriklane on heas hoos. Mullusel välishooajal jäi just tema nimele aasta parim aeg 100 meetri aeg 9,82. Londonis jättis ta küll selja taha sprindikuninga Usain Bolti, pidi aga tunnistama vastuolulise kaasmaalase Justin Gatlini paremust. Tänavune sise-MM toimub 1.-4. märtsil Birminghamis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles