Indrek Tustit: Kanepi energiavarud olid juba eelmises kohtumises otsakorral

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tustit
Indrek Tustit Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kaia Kanepi (WTA 79.) hooaja algusele on jätnud tõsise jälje Brisbane’is külge hakanud viirushaigus. Seda enam avaldab muljet, et ta suutis jõuda nii soojendusturniiril kui ka aasta esimesel suure slämmi turniiril kolmandasse ringi.

Kanepi esimesed võidud Austraalia lahtistel tulid kärmelt: avaringis alistus Dominika Cibulkova (WTA 26.) 91 minutiga 6:2, 6:2 ning seejärel Rio olümpiavõitja Monica Puig (WTA 58.) 80 minutiga 6:4, 6:3. Kolmandas ringis ja senise turniiri kõige palavamal päeval viis Carla Suarez Navarro (WTA 39.) mängu aga kolmandasse setti, mis Kanepi ka murdis.

«Terve Austraalia lahtiste eelse nädala ei saanud ma teha korralikku ettevalmistust ning tänane energialangus ja -tühjus olid ka sellest tingitud,» kommenteeris Kanepi 6:3, 1:6, 3:6 kaotust.

«Tegelikult olid juba Puigiga kohtudes tema energiavarud suhteliselt otsas, aga see oli kiirem mäng,» rääkis Kanepi füüsilise vormi eest vastutav Indrek Tustit. «Täna (eile – toim) oli tempo kõrgem ja vastane jooksutas teda rohkem.» Tustiti sõnul pidid mitu Brisbane’is viiruse külge saanud tennisisti pöörduma suisa haiglasse, Kanepi põdes haigust aga püstijalu ja suutis sellest hoolimata näidata ilusat tennist.

Kaia Kanepi kaotas Carla Suarez Navarrole
Kaia Kanepi kaotas Carla Suarez Navarrole Foto: Ng Han Guan/AP

Kanepi ise ei taha aga ise kõhuviiruse taha pugeda. «Ma ei arvesta haigusi. Kui juba väljakule mängima läksin, on kaotada alati paha,» sõnas eestlanna. «Täna tundsin, et ei jaksa pikki punkte mängida, proovin lühikesi. Kuna jalad polnud teravad ja ise nõnda energiline, ei saanud hästi löökideks asenditesse ja neid ära teha, eksisin palju,» sõnas matši peale 44 lihtviga teinud Kanepi. Suarez Navarro eksis 19 löögil.

Nüüd naaseb Kanepi kodumaale ja annab organismile puhkust. Kui viirus taandub kiiresti, võib Kanepit võistlemas näha ka veebruari algul Tallinnas toimuval Fed Cupi turniiril. Vastasel juhul veab Eesti vankrit Anett Kontaveit üksinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles