Rekordilähedase punktisumma kogunud Uibo: kõik alad on ühtlaselt roostes

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Maicel Uibo avas sel nädalavahetusel Lõuna-Carolinas Clemsonis sisehooaja, kogudes seitsmevõistluses 6039 punkti. Tõenäoliselt viib see tulemus eestlase ka Birminghami sise-MM-ile.

Nelja aasta tagusele isiklikule rekordile viie punktiga alla jäänud Uibo kerkis maailma edetabelis teisele kohale, temast eespool on vaid võistluse võitnud 21-aastane britt Tim Duckworth (6071 p). Clemsonis viidi seitsmevõistlus läbi seejuures üsna huvitaval kombel: mõlemad võistluspäevad kestsid 9-st kuni 13-ni, et üksikalade alguseks oleks plats puhas.

Uibo tulemused: 60 meetrit 7,31, kaugushüpe 7.23, kuulitõuge 13.94, kõrgushüpe 2.15, 60 meetri tõkkejooks 8,37, teivashüpe 5.20, 1000 meetrit 2.40,95. 

«Normaalne võistlus oli,» sõnas Uibo mõned tunnid pärast võistlust Postimehele. «Kõik alad on ühtlaselt roostes, sest siiani olen treeningutel pigem põhja ladunud kui tehnikale keskendunud.»

Põlvast pärit mitmevõistleja lisas siiski, et kõrgushüpe ja teivashüpe, kus alistusid vastavalt 2.15 ja 5.20, tulid kenasti välja. Rahule võib tehniliste aladega jääda eriti veel seetõttu, et ühelgi üksikalal ta enne mitmevõistluse algust end võistlusolukorras proovile ei pannud.

«Eks varu ole ka seal, aga kokkuvõttes ei saa nende tulemuste üle kurta. 2.15 peaks kõrgushüppes mu uus siserekord olema (varasem tippmark oli 2.13, väljas on Uibo hüpanud ka 2.18 - toim). Ja teivashüppes oli mul all kolm trenni ja umbes 20 hüpet, sest pärast Londoni MM-i võtsin esimest korda teiba kätte jaanuari alguses.»

Uibo alustas novembris ettevalmistust uueks hooajaks Floridas, kus elab ja treenib tema abikaasa Shaunae Miller-Uibo. Eestlase koostöö Bahamal baseeruva treenerite trioga, kes teda mullu enim treeningutel abistasid, jäi seetõttu vähemalt praeguseks ootele.

«Distantsil on raske kõike klapitada,» selgitab Uibo. «Treenisin seetõttu Floridas Shaunae treeneri Lance Braumani juhendamisel. Ütleme nii, et joosta olen viimastel kuudel palju saanud,» muigab Adidase professionaalse sprindigrupiga koos treeninud pikakasvuline atleet. Teatavasti on siiani just sprint olnud Uibo nõrgim külg mitmevõistlejana.

Jaanuaris naasis Uibo aga Georgia ülikooli, et jõuda lõpuks ühele poole õpingutega. Ülikooli esindada ta teatavasti aga enam ei saa, sest maksimaalsed ehk kolm lubatud võistlushooaega USA üliõpilasspordis jättis ta seljataha juba 2016. aastal.

«Olen jaanuari algusest treeninud Georgias (Karl Robert) Saluri ja (Johannes) Ermiga. Harjutan oma ülikooliaegse treeneri Petrose grupis (Georgia ülikooli mitmevõistlejate treener Petros Kyprianou - toim) kuni maikuuni, mil kool läbi saab,» ütleb Uibo.

Uibo avaldab lootust, et nädalavahetusel kogutud punktisumma on piisav, et märtsi alguses Birminghami sise-MM-ile pääseda. 

«Tänavu pole MM-i ega OM-i, mis võib tähendada, et osad sportlased keskenduvad sisehooajale tavapärasest rohkem. Loodan siiski, et mu tulemus toob MM-i pääsme. Vähemalt praeguse seisuga pole mul rohkem mitmevõistlusi enne MM-i teha plaanis. Loodetavasti ei teki selleks ka vajadust,» lisab Uibo.

Georgia ülikooli mitmevõistlejate treener Petros Kyprianou koos nelja eestlasega: (vasakult) Maicel Uibo, Karel Tilga, Johannes Erm ja Karl Robert Saluri.
Georgia ülikooli mitmevõistlejate treener Petros Kyprianou koos nelja eestlasega: (vasakult) Maicel Uibo, Karel Tilga, Johannes Erm ja Karl Robert Saluri. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles